Actualitate

Nelu Tătaru vede Vama Veche un posibil focar COVID-19. Ce va fi pe litoral în această vară

Publicat: 08 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nelu Tătaru vede Vama Veche un posibil focar COVID-19. Ce va fi pe litoral în această vară
Nelu Tătaru vede Vama Veche un posibil focar COVID-19. Ce va fi pe litoral în această vară

Nelu Tătaru vede Vama Veche un posibil focar COVID-19. Ministrul Sănătății a avertizat din nou asupra pericolului ce poate apare în cazul nerespectării regulilor de distanțare socială și igienă. Zonele cele mai importante unde minsitrul Sănătății vede posibile pericole sunt cele de pe litoral. Nelu Tătaru a avertizat că acest zone turistice unde se așteaptă o aglomerare în următoarele trei luni pot apărea focare.

„În următoarele trei luni vom avea o mare aglomerare în Constanța și tot ce se înseamnă litoral. Trebuie să gestionăm nu neapărat Constanța, cât tot ce se întâmplă în acest sezon estival. Chiar dacă nu mai există cadru legislativ pentru perioada imediat următoare, turiștii trebuie să respecte aceleași reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care cer externarea să meargă în izolare voluntară măcar 14 zile.

Cei care se simt rău să se prezinte la unitățile de primiri urgențe, să evalueze starea de sănătate. Turiștii de pe litoral se pot distra în condițiile și normele stabilite cu cei de la HoReCa, am stabilit norme pentru plaje, terase”, a declarat Nelu Tătaru, prezent la Constanța.

Nelu Tătaru vede Vama Veche un posibil focar COVID-19: Turiștii nu țin cont restricții

Turiștii din Vama Veche se distrează în aceste zile la terasele din stațiune ca într-o perioadă normală, fără să țină cont de vreo măsură de protecție. Oamenii nu mai cred în riscul de infectare cu noul coronavirus nu ar exista.

La unele terase, aglomerația este la fel de mare ca în perioada când nu exista pericolul de infectare cu Covid-19. Astfel, tinerii dansează fără măști de protecție și fără să țină cont de distanțare. Mai mult decât atât, într-o altă înregistrare video apare o mașină a Poliției Române, care trece prin mijlocul mulțimii de oameni, cu sirenele pornite, iar o parte din petrecăreți aplaudă trecerea autospecialei.

Droguri pe plaja din Vama Veche

Poliţiştii au constatat, în acest weekend, 15 infracţiuni de deţinere de droguri de risc şi de mare risc, în Vama Veche. La acțiune au participat poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii DIICOT Constanţa.

„Au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, droguri din categoriile cocaină, ecstasy, ketamină, MDMA, precum şi un grinder metalic cu urme de materie vegetală”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Cele 15 persoane prinse cu droguri au fost duse la poliție pentru a da declarații. În cauze, au fost întocmite dosare de cercetare penală conform Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Despescu a spus că vor fi organizate acţiuni cu forţe mărite inclusiv cu echipe detaşate din ţară, cu tot ce înseamnă angrenarea unor tehnici de documentare şi probare a activităţilor, în aşa fel încât cetăţenii să fie protejaţi.

Întrebat dacă există riscul suspendării activităţii la terasele acolo unde nu se respectă regulile, Despescu a răspuns: „Cu siguranţă acolo unde se constată abateri se vor dispune inclusiv măsuri de suspendarea a activităţii unor operatori economici”.

Poliţiştii constănţeni sunt ajutaţi, începând cu 1 iulie, de colegi detaşaţi din ţară.

„Avem pe serie peste 200 de poliţişti care au venit pe litoral din alte judeţe, poliţişti şi alte forţe care vin aici să susţină, pe lângă cei din Constanţa. Această serie va sta până la începutul lunii august şi următoarea serie va sta până în weekend-ul din 6 septembrie”, a declarat Marcel Vela.

Adauga un comentariu