Actualitate

Nelu Tătaru vorbeşte despre revenirea la normalitate! Ministrul Sănătăţii: În maximum o lună, viața revine la normal

Publicat: 01 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nelu Tătaru vorbeşte despre revenirea la normalitate Ministrul Sănătăţii În maximum o lună viața revine la normal
Nelu Tătaru vorbeşte despre revenirea la normalitate

Nelu Tătaru vorbeşte despre revenirea la normalitate. Într-o intervenţie la un post de televiziune, ministrul Sănătăţii susţine faptul că relaxarea s-a perceput oarecum greşit, ca pe o adevărată libertate. În primele două săptămâni după măsurile de relaxare au apărut voci care îndemnau la nesupunere, menţionează Nelu Tătaru

Nelu Tătaru vorbeşte despre revenirea la normalitate şi spune că s-a perceput greşit ideea de relaxare

Într-o intervenţie la un post de televiziune, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a vorbit despre faptul că romanii au perceput relaxările ca pe o adevărată libertate. În schimb, în primele săptămâni în spaţiul public au fost numeroase voci care îndemnau la nesupunere:

”Când s-a vorbit de relaxare, s-a perceput ca o adevărată libertate. În timp, după primele două săptămâni, au apărut şi voci care îndemnau la nesupunere. Ne-am adaptat şi la acest moment, gestionând tot ce înseamnă Sărbătorile Pascale, 1 Mai, week-end-urile prelungite, inclusiv de Rusalii, dar atitudinea a rămas aceeaşi a celor care contestă acest lucru, dar gestionăm şi aceste lucruri”, a declarat Nelu Tătaru la TVR 1, marţi seara.

Nelu Tătaru, despre coronavirus: Trebuie să ne obişnuim cu virusul încă minim un an

Conform declaraţiilor ministrului Sănătăţii, este imperativ necesar să respectăm regulile şi să ne obişnuim cu prezenţa virusului încă un an sau chiar doi. Acesta spune faptul că începutul lunii august poate aduce o viaţă aproape normală în România. Totuşi, pentru a ajunge la valuri uşoare, trebuie să ne conformăm unor reguli.

”Văd în perspectivă la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august o viaţă cvasi-normală. Spun cvasi-normală, în contextul în care trebuie să ne obişnuim cu persistenţa acestui virus, un an sau doi, cu transmiteri subliminale, cu uşoare valuri, cum avem la gripa sezonieră. Dar ca să ajungem la acest lucru, trebuie să respectăm nişte reguli. Am putut vedea week-end-urile trecute că o parte din conaţionalii noştri cam uită de aceste reguli. Ei trebuie să respecte acele reguli pentru a ajunge la liman, măcar din respect pentru cei care două luni de zile au stat în casă”, a explicat Tătaru.

Spitalele de COVID sunt încă necesare, mai ales în zonele cu focare

Despre necesitatea spitalelor de COVID, Nelu Tătaru a afirmat faptul că ele sunt în continuare necesare şi trebuie să existe mai ales în zonele în care sunt încă focare de COVID. Totuşi, în eforturile noastre asupra pandemiei de COVID, trebuie să nu uităm şi afecţiunile non-COVID, susţine Nelu Tătaru:

”Evoluţia din aceste spitale COVID ne arată că sunt în continuare necesare, mai ales în anumite zone unde avem focare în desfăşurare sau avem un număr crescut de cazuri. Suntem într-o perioadă pandemică, suntem într-o perioadă în care avem un necesar de pături pentru patologia COVID, dar să nu uităm nici de cei din patologia non- COVID”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Câte cazuri de noi infectări cu COVID au fost în Romania în ultimele 24 de ore

UPDATE 13.00 Până astăzi, 1 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 27.296 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.749 au fost externate, dintre care 19.314 pacienți vindecați și 1.435 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.667 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 30.06.2020 (10:00) – 01.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (5 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, BistrițaNăsăud, Brăila, Dâmbovița, Mehedinți, București, Neamț, Olt, Prahova și Suceava.

Adauga un comentariu