Titlurile zilei

Nepotul unui primar PNL investește în spatele clădirii Tehnopolis! Fermierul de 23 de ani, cu afaceri de 1 milion de euro pe an, vrea un imobil de birouri cu parcare subterană  – FOTO

Publicat: 24 oct. 2023
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Nepotul unui primar PNL investește în spatele clădirii Tehnopolis Fermierul de 23 de ani cu afaceri de 1 milion de euro pe an vrea un imobil de birouri cu parcare subterană   FOTO
O clădire de birouri și parcare subterană vor fi construite de Dragoș Țibucanu

În zona Tehnopolis ar urma să fie construită o clădire de birouri cu parcare subterană. Este nevoie de avizul de oportunitate emis de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism. Unul dintre beneficiarii proiectului este nepotul primarului PNL din comuna Coarnele Caprei

Dragoș Constantin Țibucanu, nepotul primarului PNL din comuna Coarnele Caprei, Mihai Țibucanu, vrea să dezvolte afaceri în municipiul Iași. Pe bulevardul Poitiers, nr. 10, chiar în spatele clădirii Tehnopolis, a fost propus un proiect prin societatea Forting Agro Company SRL, cu obiect de activitate „cultivarea cerealelor”.

În firmă, Dragoș Țibucanu (23 de ani) deține 50 la sută din părțile sociale, iar Constantin Cristian Todiruță (32 de ani) tot 50 la sută. Proiectul constă în construirea unei hale de producție – depozitare, birouri și parcare subterană.  Recent, inițiativa a fost supusă analizei în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. Deocamdată, rezoluția comisiei nu a fost făcută publică. În perioada următoare vor fi cunoscute detalii și despre indicatorii urbanistici propuși în zonă (CUT, POT, regim de înălțime).

De precizat că Dragoș Țibucanu a fost cooptat ca asociat în firmă la finalul anului 2022, urmând să aibă și calitatea de administrator. Tânărul afacerist nu a putut fi contactat pentru a detalia proiectul din zona Tehnopolis. În schimb, a răspuns apelurilor telefonice Constantin Todiruță, dar a precizat că proiectul este în stadiu incipient și că sunt mai multe variante. Terenul de 5.400 de metri pătrați pe care ar urma să fie edificate construcțiile a fost achiziționat de la societatea Darcilo SRL, controlată de Gabriela Lăcrămioara Ioniță.

Firma lui Dragoș Țibucanu are afaceri de 1 milion de euro pe an

Conform ultimelor date financiare, aferente anului 2022, societatea Forting Agro Company SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 5,1 milioane de lei, aproape 1 milion de euro, profit de 11.5.009 lei, datorii de 8,4 milioane de lei și un număr de 10 angajați. În 2021, cifra de afaceri a fost de 7,6 milioane de lei. Societatea a fost înființată în 2009. În 2023, Dragoș Țibucanu a fost declarat fermier campion în județul Iași, după ce a obținut o producție de 4.260 kg/ha de rapiță pe terenurile din comuna coarnele Caprei. Și primarul Mihai Țibucanu a activat în domeniu după ce a deschis o fermă de porci. Dar afacerea nu a avut succes, iar firma a intrat în insolvență.

Interese imobiliare și în centrul Iașului

Și alte proiecte așteaptă decizia membrilor CTATU. Terenul este situat în zona centrală a Iașului și a devenit atracția principală a rechinilor imobiliari. Pe strada Gându, nr. 12 (la niciun minut de Oficiul Registrul Comerțului), la intersecția cu strada Petru Movilă se află o suprafață de teren de 432 de metri pătrați.

Pe amplasament se află și o casă bătrânească ce are 3 camere, hol, baie și beci. Imobilul a fost în proprietatea lui Vasile și a Didinei Bordeianu încă din anul 1951. Până la urmă, terenul a ajuns în proprietatea agentului imobiliar Emilian Tarcan. Însă au apărut moștenitori care au contestat dreptul de proprietate al acestuia. Investitorul vrea să construiască un bloc de locuințe colective cu 3 etaje.

Comentarii
Adauga un comentariu