Local

Nicio zi fără amenzi la Iași. Polițiștii rutieri au verificat sute de șoferi în mai multe zone din județ

Publicat: 21 ian. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Nicio zi fără amenzi la Iași. Polițiștii rutieri au verificat sute de șoferi în mai multe zone din județ
Polițiștii rutieri au fost din nou prezenți în trafic

Polițiștii ieșeni au demarat noi controale în trafic. Astfel, oamenii legii au împărțit sancțiuni și au deschis dosare penale pe numele șoferilor care au încălcat legea

Polițiștii Biroului Rutier Iași au acționat pe raza municipiului Iași pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul neacordării priorității de trecere vehiculelor care au acest drept. Au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, dintre care cinci pentru neacordare de prioritate vehiculelor, trei pentru abateri comise de bicicliști, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute opt permise de conducere, dintre care cinci pentru neacordare de prioritate vehiculelor, unul pentru conducerea sub influența alcoolului, unul pentru conducere agresivă și unul pentru altă abatere. Spre exemplu, polițiștii au identificat un bărbat în vârstă de 61 de ani, care conducea un auto pe raza municipiului Iași și nu a acordat prioritate de trecere unui alt vehicul care circula regulamentar.

Șoferul a fost sancționat contravențional, conform OUG nr.195/2002. De asemenea, s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

Fără permis de conducere, dar la volan

Polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control un tânăr din Republica Moldova, care conducea un autoturism pe DE 583, în localitatea Budăi. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că șoferul nu ar avea permis de conducere corespunzător categoriei de vehicul condus.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv, iar cercetările continuă. Polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au oprit pentru control un bărbat din municipiul Pașcani, care conducea un autoturism pe DJ 208, pe raza comunei Valea Seacă.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.

Controale peste controale

Zilele trecute, polițiștii Serviciului Rutier Iași au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea accidentelor rutiere. Astfel, au fost aplicate 177 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 58.595 de lei, dintre care 112 pentru viteză, opt pentru depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 18 permise de conducere, dintre care zece pentru viteză, iar opt pentru depășiri neregulamentare. Spre exemplu, un bărbat de 36 ani a condus un auto pe raza comunei Boureni, cu viteza de 117 km/h. Acesta a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2.175 de lei și s-a luat măsura reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

Un bărbat a condus un auto pe raza comunei Mircești, cu viteza de 136 km/h. Acesta a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1.450 de lei și s-a luat măsura reținerii permisului de conducere pentru 120 de zile.

Comentarii
  • Amenzi tot mai multe? Asta definește activitatea domnului fiu de securist, tot mai mulți încalcă regulile de circulație. Peste tot unde sunt șefi fii de securiști lucrurile merg prost.

Adauga un comentariu