Local

Nicio zi fără circ în traficul din Iași. Polițiștii își pun mâinile în cap când văd cum s-au urcat la volan unii șoferi

Publicat: 07 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nicio zi fără circ în traficul din Iași. Polițiștii își pun mâinile în cap când văd cum s-au urcat la volan unii șoferi
Polițiștii din Iași au desfășurat mai multe controale în județ

Polițiștii ieșeni au fost din nou prezenți în trafic. Zeci de șoferi au fost trași pe dreapta, iar unii dintre ei s-au ales cu dosare penale

Polițiștii din Iași au fost din nou prezenți în trafic. Oamenii legii au verificat mai mulți șoferi din diferite zone ale județului. Polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Pașcani au oprit pentru control un bărbat din comuna Tomești, care conducea un autoturism pe raza municipiului Iași, neacordând prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar pe trecerea semnalizată prin marcaj pietonal.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.

Le-a prezentat polițiștilor un permis de conduce fals

Tot polițiștii din Pașcani au oprit pentru control un tânăr din județul Iași, care conducea un autoturism pe raza comunei Hărmănești. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că șoferul nu ar poseda permis de conducere, prezentând un permis cu suspiciuni de fals.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, iar cercetările continuă. Și un bărbat Suceava a fost oprit de polițiștii pășcăneni. Acesta conducea un autovehicul, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că șoferul nu ar avea permis de conducere corespunzător categoriei de vehicul condus.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv, iar cercetările continuă.

Controale și în municipiul Iași

Zilele trecute, poliţiștii Biroului Rutier Iași au acționat pe raza municipiului Iași pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de abaterile comise de pietoni sau de conducătorii auto. În urma abaterilor constatate au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 40.170 de lei, dintre care 13 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 11 pentru neacordare de prioritate vehiculelor, iar restul pentru alte abateri. De asemenea, au fost reținute 27 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Polițiștii recomandă pietonilor să sporească atenţia, să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă, dar şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Adauga un comentariu