Actualitate

Nicolae Robu, fostul primar al Timişoarei, a fost infectat cu COVID-19

Publicat: 30 nov. 2020
Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu
Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu

Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, a fost infectat cu COVID-19. Cel care a condus Timișoara timp de opt ani a anunţat pe pagina sa de Facebook că a trecut cu bine peste COVID-19.

Nicolae Robu a povestit cum a trecut cu bine peste boală și spune că s-ar fi infectat în una dintre ultimele zile de mandat.

„N-am ajuns bine liber de responsabilităţi publice, după mai bine de 30 de ani de continuitate pe astfel de poziţii -începând cu cea de Prorector, dobândită la începutul anului 1990-, că… am dat în COVID! N-am încasat afurisitul virus SarsCov2 în precampanie, în campanie, în exerciţiul de Primar de la începutul pandemiei până spre finalul mandatului, când intram zilnic în contact cu o mulţime de lume, la Primărie, pe stradă, la cumpărături etc, ei bine, l-am încasat, nu ştiu cum – am anumite presupuneri, doar – în una din ultimele zile de mandat. Asta aşa, ca să nu plec “cu mâna goală”, nu?! :))“, a scris Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Robu, infectat când era încă primar

Fostul edil a Timișoarei povestește cum și-a dat seama că este infectat și cum s-a manifestat COVID-19.

„Ei, marţi, în 03.11, seara, am început să tuşesc sec. Miercuri dimineaţa, mi-am ţinut cursul la UPT -online- şi până la prânz am fost ok. Apoi, am tuşit tot mai rău, astfel că am plecat de la birou acasă şi, fără a bănui că am covid, dimpotrivă, convins că e o simplă răceală -deşi eu foarte rar am răcit-, din precauţie, m-am autoizolat, atât eu, cât şi soţia, care n-a avut nici cea mai mică problemă.

Zilele următoare făcând şi febră şi tuşind rău, am luat legătura cu medicul de familie şi apoi m-am testat. Rezultatul, surprinzător şi… deloc confortabil, recunosc: pozitiv. Surprinzător pentru că, lăsând la o parte tusea seacă extrem de neplăcută şi febra care dădea înapoi imediat la algocalmin, starea mea generală era bună, tonusul îmi era bun“, spune Nicolae Robu.

S-a tratat la domiciliu, după tratamentul dat de Virgil Musta

Nicolae Robu susține că a ales să se trateze acasă, cu ajutorul unui tratament prescris de managerului Spitalului “Victor Babeş”, Cristian Oancea, directorul Medical, Diana Manolescu şi medicul Virgil Musta.

„Am preferat să rămân pentru tratament la domiciliu. Din fericire, soţia, care, evident, s-a contaminat şi ea, a fost permanent asimptomatică şi a putut să-mi poarte de grijă. Nu mi-a fost uşor, nu ne-a fost uşor, mai bine zis, dar… a trecut. Încă n-am ieşit din casă, am mai adăugat noi, peste ce ni s-a spus, din precauţie sigur exagerată, câteva zile de stat în izolare, dar, vom ieşi începând de astăzi.

Mulţumesc din suflet Managerului Spitalului “Victor Babeş”, Prof.univ.dr. Cristian Oancea, Prorector al UMFVB, Directorului Medical, Conf.univ.dr. Diana Manolescu şi, desigur, excepţionalului nostru medic, Doctor Virgil Musta, pentru tratamentul prescris şi grija purtată. Graţie lor şi Celui de Sus, am trecut cu bine şi peste această încercare deloc uşoară“, explică Nicolae Robu.

„Aveţi grijă de dumneavoastră! Chiar nu e de joacă!“

Nicolae Robu transmite și un avertisment celor care în continuare nu cred în existența noului coronavirus.

„Concluzie: aveţi grijă de dumneavoastră! Chiar nu e de joacă! Nu luaţi în seamă aberaţiile cum că COVID 19 ar fi o simplă gripă, o gripă ca oricare alta! Desigur, măsurile de stopare / limitare a răspândirii bolii trebuie luate cu cap, cu sânge rece, nicidecum de-a valma, în disperare! Dar, dincolo de măsurile impuse de autorităţi, cel mai important este ca fiecare dintre noi să ne purtăm de grijă, să ne purtăm de grijă gândindu-ne în egală măsură la noi înşine şi la semenii noştri! Să nu scăpăm din vedere că oricare dintre noi putem fi infectaţi asimptomatic şi că în egală măsură fiecare dintre cei cu care interacţionăm poate fi infectat asimptomatic, la rându-i!”, a mai scris pe pagina sa de Facebook Nicolae Robu.

Adauga un comentariu