Cancan

Niculina Stoican – biografie. Ce secrete ascunde îndrăgita cântăreață de muzică populară 

Publicat: 15 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Niculina Stoican - biografie. Ce secrete ascunde îndrăgita cântăreață de muzică populară 
Niculina Stoican are o biografie impresionantă și o carieră de succes în folclorul românesc.

Este una dintre cele mai apreciate interprete de folclor din România, dar puțini sunt cei care știu că Niculina Stoican are o biografie impresionantă. Artista s-a confruntat de-a lungul timpului cu mai multe situații dificile, iar admiratorii ei se întreabă ce secrete ascunde îndrăgita cântăreață de muzică populară.

Niculina Stoican – artista cu o biografie surprinzătoare

Niculina Stoican este un nume emblematic pentru folclorul românesc, aceasta având la 50 de ani o carieră de succes în muzică. Extrem de apreciată pentru talentul artistic și vocea inconfundabilă, cântăreața a avut parte de o viață plină de provocări și momente dificile. 

Interpreta de muzică populară a absolvit Facultatea de Etnomuzicologie și Folclor din București, sub îndrumarea celebrei Mărioara Murărescu. La vârsta de 26 de ani s-a angajat la Ansamblul „Doina Gorjului” din Târgu Jiu, unde s-a remarcat imediat. 

Înainte de succesul în folclor, Niculina Stoican a avut altă meserie. Puțini sunt cei care știu detaliile inedite din viața privată a artistei, care a lucrat ca baby-sitter în Grecia timp de trei ani. 

Vedeta a vorbit în cadrul unui interviu despre această experiență în străinătate, dar și despre dorul de casă și familie.

„Am locuit o perioadă de trei ani în Grecia unde am lucrat ca baby-sitter, am gustat şi eu din pâinea emigrantului şi ştiu ce înseamnă să fii frustrat de dorul ţării tale, să încerci să înţelegi oameni diferiţi de tine, a căror concepte poate nu le înţelegi dar trebuie să le adopţi, pentru că trăieşti în ţara lor şi este dreptul lor de a se impune. Dorul de-acasă m-a făcut să înţeleg cât de important e să preţuieşti locul unde te-ai născut”, a mărturisit aceasta.

Niculina Stoican a avut parte de mai multe provocări și în mariajul alături de Vasile Stănescu, surprins de mai multe ori în compania altor femei. Se pare că îndrăgita interpretă de muzică populară a știut mereu de infidelitățile soțului, dar a trecut de fiecare dată peste escapadele amoroase. 

Mai mult decât atât, aceasta a fost alături de partenerul ei de viață și l-a susținut în perioada în care a fost arestat. Niculina Stoican și-a așteptat soțul timp de 3 ani să fie eliberat din închisoare pentru a-și continua căsnicia.

„Soțul meu a stat acolo aproape 3 ani și, când s-a întors, viața noastră a luat-o de la capăt. Cred că am făcut față cu demnitate la toată situația asta. Viața noastră a fost întreruptă de nedreptăți. Eu și soțul meu am învățat să retrăim această viață care ne-a fost întreruptă. Eu am trecut prin momente foarte grele, am făcut depresie, atacuri de panică. Am avut multe griji, dar am încercat să nu-i împovărez pe ceilalți cu ele”, a spus solista de folclor.

Secretele din viața privată a îndrăgitei cântărețe

Dincolo de cariera de succes în folclorul românesc, Niculina Stoican a încercat să își țină viața privată departe de ochii curioșilor. Cu toate că aceasta s-a confruntat cu mai multe situații dificile, a încercat de fiecare dată să le depășească și să meargă mai departe.

Copilăria interpretei de muzică populară a fost una grea. Mama Niculinei Stoican a crescut-o singură pe ea și pe sora ei după ce au fost părăsite de tată. Bărbatul nu a dorit să păstreze legătura cu fiicele sale, fapt care a afectat-o enorm pe celebra artistă.

„Mama a rămas însărcinată cu mine, ei s-au despărţit şi eu am trăit cu restul familiei. Am ajuns la concluzia că dacă lucrurile nu se petreceau aşa, mama nu mai ajungea Angelica Stoican. Între el şi mama mea a fost o iubire profundă dar s-a sfârşit urât din cauză că el nu a avut puterea să recunoască că iubeşte o femeie mai tânără decât el. Mama l-a iubit profund.”, a declarat Niculina Stoican.

De asemenea, vedeta a vorbit și despre bătăile pe care le-a primit de la mama ei atunci când nu era ascultătoare.

„Mama mea era în perioada respectivă o femeie extrem de ocupată. Avea concerte prin toată țara, era obosită, își pierduse răbdarea, iar noi, eu și sora mea, pe care pot spune că am crescut-o, eram lăsate în grija unei bone. Într-o zi, eu am încălcat una dintre reguli și am plecat din fața blocului, așa că nu am auzit când mama m-a chemat în casă. Rezultatul: m-a bătut cu furtunul de la mașina de spălat, o bătaie pe care, chiar dacă am încasat-o pe bună dreptate, nu am uitat-o nici până acum.”

Nici mariajul cu Vasile Stănescu nu a fost lipsit de provocări și momente grele. Niculina Stoican a mărturisit că a trecut peste infidelitățile soțului și că la un moment dat a vorbit la telefon cu amanta partenerului ei de viață. Replicile îndrăgitei cântărețe la adresa acelei femei au fost de-a dreptul surprinzătoare.

„Am primit și telefoane, ”Știi că soțul tău mă iubește?” și i-am spus ”Da, te iubește?! Mă bucur foarte mult pentru tine, dar să-ți spun ceva ce cred că tu ai omis, pe mine mă cheamă Stănescu. Mă suni să-mi spui că te iubește soțul meu când o să te cheme pe tine Stănescu și pe mine nu o să mă mai cheme.”, a dezvăluit interpreta de muzică populară.

Niculina Stoican are o biografie impresionantă și o carieră de succes în folclorul românesc. La vârsta de 50 de ani, artista se bucură de viață și încântă publicul de fiecare dată cu proiectele sale muzicale. 

Adauga un comentariu