Sport

Noi dezvăluiri după dezastrul Universității Craiova în Georgia: „Cristiano Bergodi era distrus, nimeni nu-și imaginase așa ceva!”

Publicat: 01 sept. 2020
Președintele grupării din Bănie, dupa ce Universitatea Craiova a fost eliminată în Georgia: Cristiano Bergodi era distrus
Președintele grupării din Bănie a dezvăluit cum s-a simțit Cristiano Bergodi după ce a pierdut calificarea: ”Era distrus„

FCSB și FC Botoșani și-au aflat adversarii din turul 2 preliminar al Europa League, competiție din care a fost eliminată surprinzător Universitatea Craiova. Oltenii sperau la un parcurs cât mai lung, dar aventura s-a încheiat în Georgia, unde Lokomotivi Tbilisi a reușit o victorie puțin scontată.

„Nimeni nu s-a gândit că s-ar putea întâmpla așa ceva. Jucătorii au fost marcați probabil de finala campionatului, dar dacă te gândești prea mult la trecut, nu rezolvi probemele prezentului.
Georgienii ne-au arătat cu ce orgoliu trebuia să jucăm, asta când eram mai buni ca anul trecut, când nu erau Nistor, Koljic, Marius Constantin”, a declarat Sorin Cârțu.

Președintele grupării din Bănie a dezvăluit și cum s-a simțit Cristiano Bergodi după ce a pierdut calificarea.

„Am stat cu el de vorbă, era distrus, cu un asemenea adversar trebuia să batem și fără antrenor pe bancă! A fost greu pentru el, echipa în Austria, el în România. Acum are iar 10 inși plecați pe la echipele naționale”, a precizat Sorin Cârțu.

Frustrare maximă la Universitatea Craiova, după eliminarea din Europa League

Universitatea Craiova a suferit o eliminare rușinoasă din Europa League, după ce a pierdut contra celor de la Lokomotivi Tbilisi, în turul 1 preliminar, scor 1-2. Sorin Cârțu și-a găsit cuvintele abia după meciul de campionat al Craiovei din acest weekend, câștigat în fața Astrei Giurgiu, scor 2-0.
Președintele oltenilor spune că a trecut prin momente dificile după eșecul din Georgia și chiar a acuzat o „stare depresivă”. Cârțu le-a prezentat scuze și fanilor Craiovei, care își făceau speranțe pentru acest sezon european.

„Am avut o stare depresivă, o dispoziție foarte proastă. Am fost confuz, nu știam ce ar fi trebuit să spun. Într-o situație din asta să aduci nu știu ce argumente… până la urmă ajungi într-o poziție în care lumea să te judece că n-ai văzut partida sau n-ai fost la meci. E greu să trăiești asemenea momente. Nicio secundă nu ne-am gândit că ni s-ar putea întâmpla ceea ce ni s-a întâmplat. Pentru toți ce iubesc această echipă îmi cer scuze public”, a declarat Sorin Cârțu, la Pro X.

Universitatea Craiova, eliminată rușinos de Lokomotivi Tbilisi

În istoria de 84 de ani a celor de la Lokomotivi Tbilisi, echipa care a făcut parte și din URSS a trecut doar o dată de un tur preliminar. S-a întâmplat în sezonul 1999-2000, în preliminariile Cupei UEFA, iar adversarul s-a numit Linfield, din Irlanda de Nord.
În restul de 12 partide jucate în cupele europene, georgienii au avut o singură victorie într-o „dublă” din preliminarii, însă și atunci au fost eliminați.
Pe vremea când Lokomotiv Tbilisi făcea parte din URSS, echipa a jucat doar de două ori în prima ligă, în 1938 și în 1940. După destrămarea Uniunii Sovietice, echipa a evoluat constant în prima ligă și a fost de două ori vicecampioană, în 2000-2001 și în 2001-2002. Lokomotivi Tbilisi are în palmares 3 Cupe ale Georgiei, în 2000, 2002 și 2005.

Adauga un comentariu