National

Noi dezvăluiri în cazul pedofilului olandez suspectat că ar fi ucis o fetiță de 11 ani din Dâmbovița

Publicat: 02 dec. 2022
Noi dezvăluiri în cazul pedofilului olandez suspectat că ar fi ucis o fetiță de 11 ani din Dâmbovița
Deşi au crezut mult timp că olandezul făcea parte dintr-o reţea de pedofili, procurorii au clasat subit dosarul

Au apărut noi informaţii despre cazul cetăţeanului olandez considerat principalul suspect în cazul fetiței de 11 ani din Dâmbovița. 2,3 milioane de fişiere au găsit anchetatorii în casa pedofilului olandez care, în urmă cu 3 ani, a răpit şi ucis o fetiţă din Dâmboviţa.

Mihaela Adriana Feraru avea 11 ani când a fost furată de pe stradă, din localitatea Gura Şuţii. Şi nu a fost singura victimă a pedofilului.

Noi dezvăluiri în cazul pedofilului olandez

Deşi au crezut mult timp că olandezul făcea parte dintr-o reţea de pedofili, procurorii au clasat subit dosarul. Johannes Visscher avea 47 de ani. Era un cetăţean olandez care, în septembrie 2019, a devenit cel mai căutat individ din România. Era principalul suspect al asasinării unei copile în vârstă de 11 ani de la Gura Şuţii.

Şi ar fi făcut totul după un plan bine pus la punct. A fugit din România înainte ca poliţiştii să pună mâna pe el. Şi, în mod ciudat, a murit la scurt timp după ce a aterizat la Amsterdam. Oficial, autorităţile olandeze au comunicat că Visscher a intrat intenţionat cu maşina într-un camion. Dar, înainte şi-a şters aproape toate conturile din reţelele de socializare, din Google şi din aplicaţii.

Iar anchetatorii aveau să afle că tot el este cel care, în 2016, a ademenit o fetiţă cu gumă de mestecat, în celălalt căpăt de ţară, la Iaşi. De aici a pornit o anchetă complexă, pentru că era clar că olandezul venise de mai multe ori în ţara noastră după copii.

Într-un răspuns oficial, la o interpelare a Camerei Reprezentanţilor Statelor Generale, miniștrii Afacerilor Externe și ai Justiției și Securității au scris că Visscher nu era introdus într-o bază de date comună europeană, deşi era un prădător sexual condamnat în Olanda pentru asta.

„Doar când România ar fi solicitat informații în contextul screening-ului de angajare sau în scopuri de drept penal, Olanda ar fi acționat preventiv şi ar fi trimis documentație judiciară în România.”
Adauga un comentariu