International

Noi informaţii ies la iveală în cazul podului prăbuşit în India. „Voia divinității” ar fi dus la masacrul din oraşul Morbi

Publicat: 02 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi informaţii ies la iveală în cazul podului prăbuşit în India. Voia divinității ar fi dus la masacrul din oraşul Morbi
O firmă de ceasuri a reabilitat podul prăbușit în India

Ancheta realizată după ce un pod s-a prăbuşit în India pe 30 octombrie 2022 a dus la descoperirea unor informaţii de-a dreptul şocante. Firma care s-a ocupat de reabilitarea construcţiei este o companie de ceasuri.

Deşi a fost pus în folosinţă în urma unor proceduri de reabilitare, la nici patru zile după ce a fost inaugurat, podul ce traversa râul Machchhu s-a prăbuşit. Un cablu ruginit ce ar fi trebuit să fie schimbat se presupune că ar fi dus la provocarea incidentului.

Ce precizări a făcut managerul firmei ce s-a ocupat de reabilitarea podului prăbuşit în India

Din informaţiile făcute publice de anchetatori, firma ce s-a ocupat de reabilitarea podului ar fi o companie de ceasuri. Tras la răspundere, managerul firmei a făcut o precizare uluitoare. Persoanele decedate în urma incidentului ar fi murit din „voia divinității”. Declarația a fost făcuta în fața judecătorilor.

Numărul victimelor decedate în urma prăbuşirii podului a crescut, 135 de persoane au fost găsite neînsufleţite de organele legii.

În urma tragediei au fost arestate nouă persoane pentru omor din culpă. Printre aceştia se afla şi managerul firmei de ceasuri, care a negat orice implicare a sa în masacrul de pe pod. Potrivit anchetatorilor, firma de ceasuri nu ar fi angajat muncitori calificaţi pentru a realiza lucrările de reabilitare ce s-au întins pe şapte luni.

Oamenii sunt încă şocaţi de ceea ce s-a întâmplat în oraşul Morbi. Potrivit acestora, o companie de ceasuri nu ar fi trebuit să primească autorizaţia pentru a putea produce modificări la nivelul unei construcţii de acest gen. În plus, a fost precizat că firma ar produce mai multe obiecte electrice. Printre acestea se numără: electrocasnice, instalații de iluminat, dar şi biciclete pe bază de baterii.

Problema podurilor prăbușite

Într-o ediție anterioară BZI a fost precizat faptul că 500 de persoane se aflau pe și lângă pod la producerea masacrului. Printre victime se aflau atât femei, cât și copii.

Din primele imagini făcute publice pe rețeaua de socializare Twitter se poate observa cum mai multe persoane încearcă să ajute autoritățile pentru a putea scoate persoanele din apă. În ciuda sprijinului oferit, cel puțin 132 de oameni și-au pierdut viața.

„Până acum am recuperat 132 de cadavre. Este probabil că bilanţul să continue să crească pe măsură ce operaţiunile de căutare continuă”, a declarat P. Dekavadiya, şeful poliţiei din Morbi

Important de precizat este că tot la nivel internațional a avut loc un alt eveniment dezastruos. Un pod s-a prăbușit în timpul unui pelerinaj din Serbia. În urma incidentului, două persoane au fost declarate decedate, în timp ce alte zece au avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceștia au fost transportați la spital la scurt timp după producerea masacrului. Potrivit informațiilor furnizate la acea vreme, podul pietonal prăbușit se află în Cacak, Serbia.

Din nefericire, în urma prăbușirii podului din India, cel putin 135 de persoane și-au pierdut viața. Noi informații vor fi furnizate pe măsura ce anchetatorii vor găsi probe incriminatorii.

Adauga un comentariu