Economic Local

Noi locuri de muncă în Iași și în străinătate! Ce oferte au angajatorii pentru persoanele cu studii medii sau superioare

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi locuri de muncă în Iași și în străinătate Ce oferte au angajatorii pentru persoanele cu studii medii sau superioare
Cei care vor să se angajeze au sute de oferte de muncă în Iași și străinătate

Patronii din Iași și din străinătate au postat noi anunțuri cu locuri de muncă. Astfel, 866 de posturi vacante sunt la nivelul județului Iași, potrivit datelor furnizate de agenții economici

În evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași (AJOFM) sunt disponibile 866 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe oferte sunt pentru muncitori necalificați (92), agent de securitate (60), instalatori instalații tehnico-sanitare și de gaze (63), ingineri pe diverse domenii de activitate (54), dulgheri (34). Din cele 866 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la AJOFM Iași, 166 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer instalații pentru construcții, inginer cai ferate, drumuri si poduri, inginer construcții civile, industriale și agricole, inginer construcții hidrotehnice, inginer îmbunătățiri funciare, inginer horticol, proiectant inginer construcții, proiectant inginer mecanic, proiectant arhitect, economist, medic veterinar, economist etc).

Astfel, jumătate din locurile de muncă vacante sunt destinate celor care vor să se angajeze în domeniul construcțiilor, fie că e vorba de persoane calificate, fie necalificate. Daftranding Impex SRL, Das SRL, Stizo NPC SRL, Construcții Hidrotehnice SA, Invest Company SRL și Ștefan Security SRL angajează dulgheri și electricieni. Persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, primare/gimnaziale sau fără studii au la dispoziție 700 locuri de muncă în diverse domenii de activitate.

Noi locuri de muncă în Iași și în străinătate

Astfel, ieșenii se pot angaja ca agent securitate, ajutor bucătar, barman, cofetar, curier, confecționer, electrician, electromecanic, faianțar, instalatori, dulgher, zidar, fierar betonist, lucrător comercial, lăcătuș mecanic, muncitor necalificat. Pe domenii de activitate, cele mai multe oferte cu locuri de muncă sunt în construcții (448), servicii (311), industrie (85), confecții (19) și sănătate și asistență socială (3).

De asemenea, C.T Prestator SRL, Imeco SRL angajează electromecanic, iar Doz Partners BECM și Păvălăscu Construct angajează faianțari. Aceste companii au nevoie și de ingineri, instalatori și lăcătuș mecanic, dar și de muncitori necalificați. Potrivit AJOFM Iași, baza de date este dinamică, actualizându-se în timp real, în funcție de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum și de numărul repartițiilor emise în vederea ocupării. Cei interesați să se angajeze pot accesa pe site-ul www.anofm.ro, județul Iași, la secțiunea persoane fizice/locuri de muncă vacante.

Se angajează, în străinătate, muncitori în agricultură și construcții

În ceea ce privește locurile de muncă din străinătate, în Europa, sunt disponibile 164 de posturi. Astfel, o firmă din Estona angajează 10 muncitori în construcții, iar în Finlanda sunt 78 de locuri pentru muncitorii necalificați în agricultură și vopsitori industriali. În Germania, sunt disponibile 27 de locuri de muncă pentru muncitori în producție (procesare produse din carne), tehnician electronist și sudor.

De asemenea, o firmă din Letonia angajează sudori, iar firmele din Spania au nevoie de 15 șoferi de autocamion. Se caută muncitori în construcții în Austria și Finlanda. Astfel, cei interesați pot verifica pe site-ul ANOFM noile anunțuri cu locuri de muncă din Iași și din străinătate.

Adauga un comentariu