Local

Noi măsuri pentru cetățenii ucraineni care ajung în Iași

Publicat: 05 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi măsuri pentru cetățenii ucraineni care ajung în Iași
Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Hotel Traian, Fundația "Speranță și Solidaritate", Primăria Lețcani, au adus sute de pachete cu alimente și mâncare caldă pentru refugiații de la Aeroportul Iași

Aeroportul Internațional Iași este unul dintre locurile în care zilele acestea toți refugiații ucrainenii pot simți un sentiment „de acasă“. Numărul mare de cetățeni ucraineni care ajung în Iași sunt ajutați de voluntarii de la ONG-urile din municipiu care se alătură zilnic procesului de acomodare și ajutorare. Mai nou, directorul general de la Aeroport declară că nu doar oamenii sunt cei care primesc sprijin în aceste momente grele, marcate de bombardarea mai multor orașe din Ucraina.

Aeroportul Internațional Iași a alocat toate sursele de care beneficiază în momentul de față. Un spațiu special pentru persoanele care se află în dificultate în momentul a fost amenajat în unul dintre terminalele aeroportului cu ajutorul unor antreprenori din Iași care au făcut diverse donații.

casserole cu mancare pe o masa la aeroport
În ultimele zile, mai mulți antreprenori care activează în domeniul horeca, au fost furnizorii care au oferit produsele aferente unor mese calde

Pisicile, noii vizitatori ai Aeroportului Iași

o pisica in patut
Romeo Vatră a afirmat că acum are loc o activitate prin care pisicile vor fi relocate

Directorul General al Aeroportului Internațional din Iași susține că instituția pe care o are în subordine a devenit un centru prin care toți pot beneficia de ajutor. Dacă în ultimele zile donațiile se făceau pentru oamenii care au trecut granița, Romeo Vatră a afirmat că acum are loc o activitate prin care pisicile vor fi relocate. Deși situația actuală încearcă destul de greu fiecare instituția din țară, obiectivele pe termen lung ale aeroportului vor fi îndeplinite după bunul mers al lucrurilor.

,,Ieri, am avut un charter de repatriere…pisici. În fiecare zi avem noi provocări. Toți colegii de la aeroport spun ce bine era să fi avut terminalul nou gata acum, să fi avut saloane business elegante, mai ales că ieri ne-au vizitat Josep Borell și Filippo Grandi, să avem spații largi în care călătorii să nu stea înghesuiți unii în alții, să avem sistem de bagaje care să nu se blocheze dacă se pun bagajele cu roțile în față, dar acestea sunt condițiile. Suntem conștienți de lipsurile noastre, important e că putem să ne facem treaba, să ajutăm pe cei aflați în pribegie și pe cei care se repatriază. De aceea, cu toate aceste provocări, ce ne ocupă mai tot timpul, vă asigur că proiectul terminalului T4 merge nestingherit înainte”, susține Romeo Vatră.

 mai multi oameni la aeroport
Imigranții au primit mâncare caldă din partea voluratilor

Multe donații pentru cetățenii ucraineni care ajung în Iași

voluntari la corturile cu donatii
Voluntari ai Sfintei Parascheva s-au alăturat actiităților care oferă sprijin refugiaților

Mai multe instituții din Iași se alătură Aeroportului Internațional Iași, în speranța de a oferi ucrainenilor mâna de ajutor de care au nevoie. În ultimele zile, mai mulți antreprenori care activează în domeniul HORECA, au fost furnizorii care au oferit produsele aferente unor mese calde, printre acestea numărându-se Cuptorul Moldovencei, Jassyro și September Media.

Recent s-au alăturat acestor activități și Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Hotel Traian, Fundația „Speranță și Solidaritate” și Primăria Lețcani, care au adus sute de pachete cu alimente și mâncare caldă pentru refugiați, în număr tot mai mare la Aeroportul Iași.

În cadrul unui terminal a fost creat un spațiu în care cetățenii ucraineni care ajung în Iași se pot odihni până în momentul în care vor alege să călătorească spre o altă țară.

Smiley Camper a oferit o autorulotă pe care aceștia vor putea să o folosească.

,,La IASI Airport sunt mame ucrainene cu copiii mici care stau și câte 20 de ore să aștepte zborul programat, după drumuri lungi de câteva zile. De astăzi le-am amenajat o zonă în care să se simtă un pic mai bine. Am suplimentat facilitățile aeroportului pentru Mama&Copilul”, precizează reprezentanții Smiley Camper.

Adauga un comentariu