Eveniment-Social

Noi proiecții cinematografice la Ateneul Național din Iași

Publicat: 21 feb. 2020

Cinema Ateneu Iași propune noi producții cinematografice. Asta în perioada 24 februarie – 1 martie 2020. E vorba de „Tipografic Majuscul”, al șaptelea lungmetraj regizat de Radu Jude, care va rula începând de luni, 24 februarie. Premiera internațională va fi pe 22 februarie, în cadrul Festivalului de la Berlin, unde este inclus în secțiunea Forum. Adaptare după spectacolul documentar omonim semnat de Gianina Carbunariu, filmul pune în legătură, prin tehnica montajului, două povești și două istorii. Una este povestea reală a adolescentului Mugur Călinescu, care, în 1981, a scris pe ziduri cu creta o serie de texte împotriva dictaturii lui Nicolae Ceaușescu.

Cei mici sunt așteptați la „Sonic the Hedgehog”, cu Jim Carrey

A doua este povestea oficială a României: imagini din arhiva Televiziunii Naționale, din aceeași perioadă. „Trădatorul/Il traditore”, filmul reputatului cineast italian Marco Bellocchio, spune povestea lui Tommaso Buscetta, primul informator din interiorul mafiei siciliene a anilor ’80. Nominalizat la Palme d’Or în 2019, filmul ne poartă prin Italia anilor ’80, în mijlocul războiului dintre șefii mafiei siciliene. Documentarul colectiv, despre investigația care a scos la iveală corupția extremă din spitalele din România, va rula în avanpremieră la Sala Unirii (Cinema Victoria), pe 25 februarie, în prezența echipei de producție și a protagoniștilor.

Din 28 februarie, filmul va fi inclus și în programul de la Cinema Ateneu. „Între chin și amin”, în regia lui Toma Enache, a primit premiul de excelență la o competiție prestigioasă internațională, The IndieFEST. Pelicula a fost distinsă cu „Award of Excellence Special Mention: Film Feature” și a primit critici entuziasmante din partea juriului. Filmul va rula în prezența regizorului, pe 28 februarie, de la ora 18:00.

Săptămâna aceasta, cei mici sunt așteptați la „Sonic the Hedgehog”, cu Jim Carrey în rolul negativ și la animația „Patrula cățelușilor”.
Detalii pe: Facebook – Cinema Iași și pe site-ul www.cinemaiasi.ro.

Adauga un comentariu