Actualitate

Noi restricţii în magazine în perioada Sărbătorilor

Publicat: 10 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi restricţii în magazine în perioada Sărbătorilor
Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei

Noi restricţii vor fi impuse în magazine în perioada Sărbătorilor. Deciziile vor fi luate după întâlnirea dintre prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu și primarul general, Nicușor Dan. Măsuri legate de activitatea mall-urilor şi supermarket-urilor în cea mai aglomerată perioadă din an vor fi anunțate vineri, 11 decembrie. Potrivit ultimelor raportări, rata de infectare cu COVID-19 în București în ultimele 14 zile este de 6,77 la 1.000 de locuitori.

Noile restricții ce ar putea fi adoptate prevăd obligativitatea dezinfectării la intrarea în mall-uri, intrarea și ieșirea pe fluxuri diferite și limitarea numărului de clienţi, din pricina faptului că populaţia s-a relaxat în ultima perioadă, potrivit Prefecturii București.

„Respectarea cu stricteţe a normelor şi restricţiilor aflate deja în vigoare este tocmai pentru a evita impunerea sau adoptarea altor măsuri mai severe sau mai stricte. Deci încercăm, atât timp cât în spaţiul juridic există norme, restricţii, să verifcăm respectarea acestor norme existente deja. Eventual, gradual. Dar deocamdată noi am comunicat – tocmai pentru evitarea impunerii de noi măsuri de restricţii severe“, a declarat Mariana Stancu-Ţipişcă, purtătorul de cuvânt al Prefectului Capitalei.

Mai multe controale în magazine de Sărbători

Purtătorul de cuvânt al Prefectului Capitalei a precizat că se vor intensifica controalele care să vizeze respectarea normelor existente.

„Prefectul municipiului Bucureşti a dispus intensificarea acestor controale care să vizeze respectarea normelor existente deja tocmai pentru ca s-a constatat o relaxare atât în ceea ce priveşte efectuarea de controale din partea instituţiilor dar şi o relaxare din partea populaţiei”, a mai spus Mariana Stancu-Ţipişcă.

Prefectul Capitalei anunță mai multe sancțiuni

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a spus că din analizele efectuate, se constată că au scăzut foarte mult numărul de controale și de sancțiuni aplicate.

”Scopul aceste şedinţe a fost de a se intensifica controalele, în ceea ce priveşte respectatea normelor aflate în vigoare la această dată. Din analizele pe care le-am efectuat, am constatat că au scăzut foarte mult numărul de controale și de sancțiuni aplicate. În mod evident, scopul acestor controale este de a îi determina pe cetățeni să respecte normele aflate în vigoare. În opinia mea, atunci când legea nu este respectată, trebuie impusă și în mod categoric, respectând normele aflate în vigoare, evităm ca în perioada următoare să fim nevoiți să luăm mai dure“, a menționat Traian Berbeceanu.

Traian Berbeceanu nu vrea carantinarea Bucureștiului

Traian Berbeceanu a precizat că la acest moment, nu avem în vedere scenariul de impunere a carantinei.

„Sunt absolut convins, că respectând normele legale aflate în vigoare, evităm să luăm măsuri mai dure, pentru că este nefiresc să iei măsuri suplimentare atâta timp cât ele nu sunt respectate. Poți să iei orice fel de măsură, dacă nu urmărești respectarea acestora.

În mod categoric, la acest moment, nu putem să vorbim despre eliminarea restricțiilor alfate în vigoare, dar, respectându-le cu strictețe, evităm să fim nevoiți să luăm măsuri mai dure. Toți ne dorim să avem sărbători cât mai liniștite și cât mai relaxate, însă, nu doar autoritățile…Și populația trebuie să facă eforturi pentru aceasta, respectând normele aflate în vigoare.

Numărul de cazuri este undeva constant, la 1.700, 1.700 și ceva de cazuri pozitive, depistate zilnic. Controalele au scăzut și datorită faptului că în mod firesc, efectivele Poliției Locale și Jandermeria, au fost angrenate și în activitățile de la alegeri”, a mai declarat prefectul Capitalei.

Adauga un comentariu