Prima pagină » Economic Local » Noi restricţii pe drumurile din Iaşi. Echipele CITADIN lucrează la refacerea carosabilului
Noi restricţii pe drumurile din Iaşi. Echipele CITADIN lucrează la refacerea carosabilului

Noi restricţii pe drumurile din Iaşi. Echipele CITADIN lucrează la refacerea carosabilului

14 aug. 2023, 02:00, 1 ,
Alexandra MAISNER, în Economic Local

În următoarea perioadă, echipele CITADIN vor lucra la refacerea carosabilului pe mai multe străzi din Iaşi, astfel că vor fi noi restricţii de transport

În perioada următoare, echipele de lucrători din cadrul Citadin vor executa lucrări de refacere a carosabilului pe mai multe străzi din Iaşi. Pe listă se află aleea Rozelor, bulevardul Nicolae Iorga, stradela Grădinari şi altele. Străzile vor fi închide în intervalele orare 06:00 – 16:00. Este important de menţionat faptul că aceste lucrări sunt făcute în scopul menținerii tramei stradale în bună stare de exploatare și siguranță a circulației.

Noi restricţii pe drumurile din Iaşi

Reprezentanţii Citadin au anunţat care sunt noile restricţii pe străzile din Iaşi şi intervalele orare. Astfel, în perioada 07-19 august, între orele 06:00 – 16:00, va fi închisă circulaţia pe str. Milcov (tronsonul cuprins între bd. Alexandru cel Bun şi aleea de acces în spatele Liceului Tehnologic Economic de Turism – Corp A).

„Măsura este necesară pentru că în această zonă echipele SC CITADIN SA execută, în funcție de condiţiile meteorologice. lucrări de refacere a carosabilului. Aceste lucrări sunt făcute în scopul menținerii tramei stradale în bună stare de exploatare și siguranță a circulației. Circulația autovehiculelor se va putea face conform schiței. În timpul lucrărilor, pe tronsonul închis va fi asigurat accesul mașinilor de intervenție ale Ambulanței, Poliției, Jandarmeriei și Inspectoratului pentru Situații de Urgență. În perioada 07-19 august, între orele 06:00 – 16:00, va fi închisă circulaţia pe stradela Grădinari (tronsonul cuprins între aleea de acces către Centrul municipal de colectare Iasi şi intrarea la S.C. SALUBRIS S.A.).

  În perioada 07-19 august, între orele 06:00 – 16:00, va fi închisă circulaţia pe Aleea Rozelor (tronsonul cuprins între Aleea Rozelor 44 şi Bulevardul Nicolae Iorga). Au fost finalizate lucrările executate până acum pe Strada Străpungere Silvestru, Strada Silvestru, Strada Păcurari, Piaţa Mihail Eminescu, Strada Prof. Ion Inculeţ, Tudor Vladimirescu (alei acces), Strada Tănăsescu dar şi pe bulevardul Tudor Vladimirescu, Strada Elena Doamna, Strada Eternitate, Strada Moara de Vânt, pe Şoseaua Tudor Neculai, Şoseaua Voineşti, Piaţa Nicolina (trotuar), pe Strada Elena Doamna, Strada Eternitate, Strada Moara de Vânt, Bulevardul Virgil Săhleanu, Strada Bucium”, sunt informaţii transmise de reprezentanţii Citadin.

Patru sate dintr-o comună din Iași vor avea drumuri modernizate

Satele Iorcani, Pietrosu, Uda și Tătăruși vor avea drumuri modernizate, potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea contractului este de peste 17 milioane de lei, iar criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

În satul Iorcani va fi modernizat un tronson cu o lungime de 2,942 kilometri, în satul Pietrosu, lungimea drumului ce urmează să fie modernizat este de 0,372 kilometri, în satul Uda va fi modernizat un tronson cu o lungime de 2,230 kilometri, iar în satul Tătăruși vor fi modernizați 4,264 kilometri.

„Pe amplasamentul DC 133B urmează execuția lucrărilor la sistemele de apă și canalizare prin POIM, după cum urmează: sat Iorcani, tronson 1 – strada Ion Creangă și strada Nicolae Balcescu, tronson 2 – strada Ion Creangă, tronson 3 – strada Nicolae Iorga, tronson 4 – strada Sfântul Dumitru și strada Paraga Gheorghe și tronson 5 – strada Nicolae Iorga. Execuția lucrărilor pentru modernizarea pe aceste tronsoane se va realiza după finalizarea lucrărilor la sistemele de apă și canalizare”, se arată în caietul de sarcini al procedurii.

Sursa de finanțare a proiectului este asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” de către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, dar și din bugetul local al comunei Tătăruși.

Astfel, noi restricţii vor fi pe drumurile din Iaşi. Echipele Citadin continuă lucrările de refacere a carosabilului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *