Prima pagină » International » Noi restricții pe piața chiriilor! Ce condiții vor fi impuse celor care închiriază o locuință
Noi restricții pe piața chiriilor! Ce condiții vor fi impuse celor care închiriază o locuință

Noi restricții pe piața chiriilor! Ce condiții vor fi impuse celor care închiriază o locuință

18 sept. 2024, 13:00,
Mirela Gabriela Todosi în International

Au fost anunțate noi restricții pe piața chiriilor! Legea va intra în vigoare în Grecia, măsura fiind necesară ca urmare a creșterii numărului de turiști. Acest fapt a dus la un surplus de unități de cazare temporară, afectând negativ disponibilitatea apartamentelor destinate închirierii pe termen lung. Iată ce condiții vor fi impuse celor care închiriază o locuință.

Noi restricții pe piața chiriilor!

Guvernul Greciei a anunțat că va suspenda eliberarea de noi licențe pentru închirierea pe termen scurt a proprietăților în trei districte din Atena. Restricția va fi valabilă pentru cel puțin un an. De asemenea, autoritățile din Grecia au decis să majoreze impozitul pentru închirierile pe termen scurt și să ofere stimulente proprietarilor pentru a opta pentru închirieri pe termen lung.

Începând cu 1 ianuarie 2025, nu vor mai fi emise licențe pentru închirieri pe termen scurt. Ministrul grec al finanțelor a anunțat și o creștere semnificativă a taxei zilnice pentru închirierile pe termen scurt, care va urca de la 1,5 euro la 8 euro pe zi. Începând de la 1 martie 2024, Grecia a implementat o nouă taxă de cazare. Aceasta va fi în vigoare până la 1 octombrie 2024. Persoanele care optează pentru cazarea în apartamente sau hoteluri cu una sau două stele vor fi obligate să achite o taxă zilnică de 1,5 euro. De asemenea, cei care se cazează în hoteluri de trei stele vor fi supuși unei taxe zilnice de 3 euro. Pentru șederile în hoteluri de patru stele, va fi impus un supliment de 7 euro pe zi. Pentru turiștii care aleg să se bucure de luxul hotelurilor de cinci stele, se va aplica o taxă zilnică de 10 euro. Introducerea acestor taxe noi va conduce la o dublare a bugetului Greciei pentru fondurile speciale destinate industriei turistice.

Țara care refuză să mai primească turiști

O altă țară care are un număr tot mai mare de turiști este Spania. Spania a înregistrat un număr record de 85,1 milioane de vizitatori străini, consolidându-și poziția ca a doua cea mai populară destinație turistică din lume după Franța. Regiunea cea mai vizitată a fost Catalonia, cu 18 milioane de vizitatori, urmată de Insulele Baleare și Insulele Canare.

Spaniolii cer autorităților politici mai riguroase pentru a proteja interesele locuitorilor și mediul înconjurător în fața creșterii rapide a turismului global. În această vară, protestatarii au stropit turiștii din zonele turistice cu pistoale cu apă și au scandat lozinci împotriva invaziei turistice, cerând o schimbare radicală în gestionarea fenomenului turistic. Principalul punct de critică a fost efectul devastator al turismului asupra prețurilor locuințelor, care au crescut cu 68% în ultimul deceniu conform datelor Primăriei Barcelona. De asemenea, s-au subliniat consecințele negative asupra afacerilor locale, mediului înconjurător și condițiilor de muncă ale locuitorilor.

Într-o altă țară vor intra în vigoare reguli pentru turiști. Este vorba despre Italia. Autoritățile vor cere dovezi concrete ale planurilor de vacanță, inclusiv confirmarea rezervării la hotel și biletele de întoarcere sau de plecare. Călătorii vor trebui să arate că au asigurare de călătorie și resurse financiare suficiente. Turiștii trebuie să arate că dispun de cel puțin 36,67 EUR pe zi de ședere în Italia. Pentru cei care călătoresc în grupuri, suma necesară este de 26,33 EUR pe zi. Autoritățile italiene vor face controale amănunțite în următoarea perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 octombrie 2024
11 octombrie 2024