Local

Noul Club Sportiv Municipal al Primăriei va avea și secție de kickboxing. În sfârșit s-a făcut dreptate

Publicat: 02 mai 2020

Veste importantă pentru sportivii din Iași. Clubul Sportiv Municipal Iași 2020 se va îmbogăți cu încă o ramură. Entitatea creată de municipalitate va cuprinde și ramura de kickboxing. Decizia a intrat în atenția Consiliului Local al municipiului Iași

Una din cele mai mediatizate ramuri sportive va intra într-o entitate creată recent de municipalitatea ieșeană. Ramura de kickboxing va intra alături de mai multe secții în cadrul Clubului Sportiv Municipal Iași 2020, entitate avizată de Consiliul Local al municipiului. Propunerea venită din partea clubului „Scorpions” Iași a fost promovată în plenul Consiliului Local de Mihai Gavril și Bogdan Crucianu. Clubul ieșean „Scorpions” este cel mai valoros din țară pe acest profil, cu performanțe uriașe în ultimii ani. Clubul ieșean a dat în ultimii ani sportivi precum Cătălin Moroșanu, Sebastian Ciobanu, Ștefan Lătescu sau Bogdan Năstase, care au performat în competițiile de profil.

„Sportul ieșean de performanță trebuie sprijinit. Activitatea pe care o desfășurăm în cadrul Clubului Sportiv Scorpions Iași poate fi sprijinită și prin introducerea unei noi secții de kickboxing în cadrul clubului sportiv nou înființat al municipiului Iași. Solicitarea este fundamentată de declarația oficială prin care Comitetul Olimpic Internațional recunoaște kickboxingul ca sport olimpic. Din 2024 urmează să fie inclus în lista sporturilor de olimpiadă. De asemenea, solicitarea are la bază și rezultatele remarcabile obținute de sportivii noștri la competițiile desfășurate de-a lungul timpului în țară și peste hotare”, a menționat Mihai Constantin, președintele fondator al Clubului Sportiv „Scorpions”.

Performanțe mari în vitrina „Scorpions”

Conducerea municipalității ieșene a arătat că a luat în calcul ca „Scorpions” să ajungă ramură a Clubului Sportiv Municipal Iași 2020, alături de cele de fotbal, baschet, handbal sau volei. Clubul ieșean a avut peformanțe nu doar la kickboxing, ci și la box, prin tânărul Ștefan Lătescu de exemplu.

„Avem 20 de ani de când activăm și fără falsă modestie suntem cel mai bun club din țară în acest domeniu. Îmi doresc ca din perioada următoare, de anul viitor, să colaborăm prin acest club sportiv municipal. Acum trecem cu toții printr-o perioadă grea pe care trebuie să o depășim”, a mai precizat Mihai Constantin, președintele Clubului Sportiv „Scorpions”.

Adauga un comentariu