Eveniment-Social

Noul coordonator artistic interimar al ONRI a discutat despre activitatea pe care o desfășoară, proiectele pe care le are în plan, realitățile artistice și culturale contemporane, dar și despre postura de coordonator al Operei din Iași, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 11 mart. 2021
Andrei Fermeșanu, noul coordonator artistic interimar al Operei Naţionale Române din Iaşi (ONRI) a venit în Studioul BZI LIVE

Joi, 11 martie 2021, la ora 15.00 în Platoul BZI LIVE a fost invitat Andrei Fermeșanu, noul coordonator artistic interimar al Operei Naţionale Romane din Iaşi (ONRI), tenor şi dirijor de succes pe plan naţional şi internaţional! Membru al faimosului Cor Byzantion, Fermesanu a fost dirijor al Corului Marii Uniri al Ateneului Naţional din Iaşi. Alături de domnia sa, dialogul a cuprins idei şi mărturisiri din activitatea pe care o desfăşoară, proiectele pe care le are în plan, din activitatea de excepţie pe care a desfăşurat-o în trecut, realităţi artistice şi culturale contemporane cât şi despre nouă provocare din cariera anume postura de coordonator artistic al Operei din Iaşi.

De reamintit că, în 2004 acesta devine absolvent al Seminarului Teologic Liceeal Ortodox Sf. Gheorghe din Botoşani, 2008 – absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae, din Cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi. În 2011 – absolvent al Facultăţii de Compoziţie, Muzicologie, Pedagogie Muzicală şi Teatru din cadrul Universităţii Naţionale de Arte George Enescu (UNAGE) din Iaşi. Pe de altă parte, maestrul Andrei Fermesanu, solist al Operei Naţionale Romane Iaşi şi dirijor al Corului Marii Uniri al Ateneului din Iaşi, la invitaţia Institutului Cultural Roman (ICR) din Londra – Marea Britanie a susţinut, pe 1 martie 2018, în celebra sala „George Enescu” din Londra – Marea Britanie un recital de arii de opera şi lied.

Comentarii
  • mda,mare personalitate culturala a iasului!!!se stie ca e papusa bufonului de la ateneu,marele tenor consilier pnl si limba fina in kourul lui kirik!!!

Adauga un comentariu