Actualitate

Nu există bani pentru voucherele de 50 de euro de la Guvern! Politicienii se ceartă între ei

Publicat: 14 apr. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Nu există bani pentru voucherele de 50 de euro de la Guvern Politicienii se ceartă între ei
Voucherele de 50 de euro de la Guvern vor fi date populației, dar Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor nu au oferit date despre sursele de finanțare

Nu există bani pentru voucherele de 50 de euro de la Guvern, iar politicienii se ceartă pe acest lucru. Fondurile necesare ar fi trebuit accesate prin surse europene dar Comisia Europeană nu şi-a dat incă acordul.

Voucherele de 50 de euro vor putea fi cheltuite de populație pentru produse alimentare de bază cum ar fi făina, uleiul comestibil sau carnea de pui.

Nu există bani pentru voucherele de 50 de euro de la Guvern

Pare să fi început o epopee pe tema voucherelor de 50 de euro de la Guvern mai ales din cauza sursei de finanțare. În acest moment nu există bani pentru implementarea măsurii, iar politicienii se ceartă între ei. Așadar, Comisia Europeană nu și-a dat acordul pentru alocarea resurselor materiale necesare, iar niciun membru din Executiv nu a ieșit public să spună care ar fi sursa de finanțare.

Filmul tragic-comic este abia la început pentru că Guvernul a prezentat măsura socială într-o conferinţă de presă dar incă nu a stabilit de unde vin banii. România nu are încheiat un acord cu Comisia Europeană pentru decontarea voucherelor de 50 de euro care vor fi distribuite populației vulnerabile.

Desigur, în tot acest timp de stupefacție, românul simplu este nevoit să achite prețurile mari la gaze naturale sau la curentul electric. Românii sunt de asemenea nevoiţi să cumpere produse mult mai scumpe, iar analiștii afirmau că prețurile vor continua să crească în criza alimentară curentă. Sursa menționată spunea faptul că odată cu războiul din Ucraina, prețul cerealelor a crescut la cote alarmante și că piața mondială suferă din această perspectivă. Specialistul a vorbit despre faptul că nu va exista o penurie de alimente de la rafturi, dar că vor fi considerabil mai scumpe. Trendul de scumpire a alimentelor s-ar putea păstra până în 2023.

Ce ar putea, teroretic, românii să-și cumpere cu voucherele de 50 de euro de la Guvern

În urmă cu doar o zi, ministrul Marius Budăi oferea detalii despre cum românii pot cheltui aceste vouchere de 50 de euro de la Guvern. Ministrul specifica faptul că sunt mai multe detalii de pus la punct dar că în principiu oamenii vor putea să cumpere șase tipuri de alimente de bază. Vorbim despre pâine, cartofi sau orez:

„Ne gândim la şase grupe de alimente de bază, este ultima discuție și cred că va rămâne aşa – pâine, cartofi, orez, ulei comestibil, carne de pui și ouă.

Acestea sunt cele şase alimente de bază pe care le vor achiziționa românii cu voucherele. Pot să apară mici ajustări”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Voucherele vor fi emise pe suport de hârtie, nu pe card și vor fi distribuite populației prin mai multe modalități. La pensionarii care încasează pensii mai mici de 1500 de lei, voucherele vor ajunge prin intermediul Poștei Române sau prin Casa de pensii. În schimb, copiii vor primi vouchere de 30 de euro pentru a putea să-și cumpere rechizite sau alte lucruri necesare.

Așadar, exact ca în filmele cu proști, voucherele de 50 de euro de la Guvern sunt momentan o poveste frumoasă spusă unor oameni în suferință.

Comentarii
Adauga un comentariu