Local

Nu i-a ieșit deloc combinația. A crezut că poliția nu este atentă pe Șoseaua de Centură a Iașului, dar s-a înșelat

Publicat: 16 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nu i-a ieșit deloc combinația. A crezut că poliția nu este atentă pe Șoseaua de Centură a Iașului dar s-a înșelat
Un tânăr s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins fără permis la volan

Un tânăr din Iași s-a ales cu dosar penal după ce a condus fără permis pe Șoseaua de Centură a Iașului. Polițiștii îl anchetează acum, iar prea curând nu va mai avea voie să se urce la volan

Un tânăr a crezut că a găsit cea mai bună variantă de a-i fenta pe polițiștii din Iași. S-a urcat la volan, deși avea permisul de conducere suspendat, și a gonit pe Șoseaua de Centură, sperând probabil că, în acea zonă, polițiștii nu sunt prea atenți. S-a înșelat amarnic.

„La data de 12 octombrie a.c., în cadrul unei acțiuni, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași – Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control un auto condus de un bărbat de 31 de ani, din comuna Ciurea, ce se deplasa dinspre DE583 către localitatea Uricani. În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că acesta ar avea dreptul de a conduce vehicule suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Nu doar tânărul prins pe Șoseaua de Centură a Iașului a avut de-a face cu poliția

Zilele trecute, polițiștii Biroului Rutier Iași au organizat și desfășurat o serie de acțiuni pe raza municipiului pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, respectiv a celor produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor care au acest drept. De asemenea, s-a acționat pentru identificarea defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor aflate în trafic și pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii agresive. Astfel, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, dintre care una pentru defecțiuni la sistemul de iluminare, 3 pentru folosire de folii neomologate sau tratamente chimice.

Totodată au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale pentru neacordare prioritate pietoni, una pentru neacordare prioritate vehicule. Au fost reținute 7 certificate de înmatriculare și 8 permise de conducere. Spre exemplu, a fost identificată o femeie în timp ce conducea un auto pe bulevardul Carol I din municipiul Iași, iar la trecerea pentru pietoni nu a oprit și nu a acordat prioritate de trecere unui pieton care se afla angajat regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Aceasta a fost sancționată contravențional și i s-a suspendat dreptul de a conduce auto pentru o perioadă de 60 de zile. Totodată, un tânăr de 27 de ani a condus un auto pe bulevardul Carol 1 din municipiul Iași, iar la controlul efectuat de către reprezentanții RAR Iași s-a constatat faptul că autoturismul are montate proiectoare de altă culoare și intensitate față de cele omologate.

De asemenea, autovehiculul avea defecțiuni la sistemul de semnalizare. Acesta a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare. Cert este că, în următoarea perioadă, controalele vor continua atât pe Șoseaua de Centură a Iașului, cât și în restul județului.

Adauga un comentariu