Local

Număr uriaș de incendii la finalul săptămânii trecute în tot județul Iași. Flăcările au luat o viață în comuna Rediu

Publicat: 16 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Număr uriaș de incendii la finalul săptămânii trecute în tot județul Iași. Flăcările au luat o viață în comuna Rediu
Mai multe incendii au avut loc în județul Iași la finalul săptămânii trecute

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost solicitați la finalul săptămânii trecute în mai multe situații în județ. Angajații Inspectoratului au intervenit pentru a lichida o serie de incendii. Din păcate, într-o localitate ieșeană, incendiul s-a soldat cu victime omenești

O serie de incendii izbucnite în județul Iași au pus pe jar zilele trecute angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași. Pompierii ISU Iași s-au luptat cu flăcările în mai multe localități din județ, în unele situații intervențiile fiind la limită. O astfel de situație a fost în zona metropolitană Iași, în localitatea Rediu. Un bărbat a fost găsit carbonizat în propria locuință. Un raport preliminar arată că focul a fost pus intenționat, însă bărbatul nu a reușit să se salveze.

„În data de 13 februarie 2021, ora 20:16, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Tăutești, comuna Rediu, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars aproximativ 200 de kilograme de materiale textile, electrocasnice și diverse piese de mobilier. În bucătăria locuinței a fost descoperit corpul carbonizat al unui bărbat în vârstă de 31 de ani. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu”, au transmis reprezentanții ISU Iași.

Incendiu în centrul municipiului Iași

Pompierii au intervenit și în municipiul Iași la finalul săptămânii trecute. Un incendiu a cuprins un apartament pe strada Cuza Vodă în apropiere de Poșta Română Iași.

„Echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, pe strada Cuza Vodă, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. În urma incendiului au ars aproximativ 200 de kilograme de articole textile, un aparat electrocasnic, diverse articole din plastic, un șezlong și s-au degradat 5 geamuri și tencuiala pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați”, conform celor de la ISU Iași.

Dezastru pe linie în județul Iași

Pe lângă incendiile din zona metropolitană Iași, pompierii ISU s-au luptat cu flăcările și în mai multe localități din județ.

„În data de 12 februarie 2021, ora 7:13, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Păușești, comuna Dumești. S-a intervenit la stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, bunurile din 5 încăperi, actele personale ale proprietarului și s-au degradat electrocasnicele din interior și 3 butelii”, au precizat reprezentanții ISU Iași.

Incendiul a afectat și o locuință învecinată, unde au fost degradați aproximativ 5 metri pătrați de acoperiș. Conform celor de la ISU Iași, cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile”, au mai transmis cei de la ISU Iași.

În ultima perioadă, în județul Iași au mai avut loc incendii produse din cauza instalațiilor de încălzire defecte.

Incendiu produs în Pașcani. Un coș de fum defect a distrus o locuință

De asemenea, angajații ISU Iași au intervenit în unele situații din zona municipiului Pașcani.

„În data de 12 februarie 2021, ora 15:30, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în suburbia Blăgești, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars aproximativ un metru pătrat de tavan, aproximativ 50 de kilograme de materiale textile, funinginea depusă pe pereții interiori ai coșului de fum și s-au degradat aproximativ 4 metri pătrați de acoperiș, 15 metri pătrați de tavan, 150 de metri pătrați de materiale textile, precum și diverse elemente de mobilier și electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum deteriorat”, au mai menționat reprezentanții ISU Iași.

Adauga un comentariu