Stiri si curiozitati

Nume de copii moderne 2021. Cele mai la modă nume pentru bebelușul tău

Publicat: 03 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nume de copii moderne 2021. Cele mai la modă nume pentru bebelușul tău
O serie de sugestii pentru cei care sunt în căutarea unor nume moderne 2021 pentru bebeluși

Viitorii părinți se gândesc deja la nume de copii moderne 2021. Toată lumea își dorește pentru bebelușul lor un nume cât mai deosebit și mai modern. Fie că este vorba de un băiețel sau de o fetiță, părinții petrec mult timp în căutarea numelui potrivit. Printre cele mai populare nume folosite de români se regăsesc Andreea, Elena, Ioana, Alexandra şi Ana, pentru fetițe și Andrei, David, Alexandru și Gabriel pentru băieți.

În cele ce urmează vă prezentăm o serie de sugestii pentru părinții care încă sunt indeciși în ceea ce privește numele pe care o să îl poarte bebelușul.

Nume de copii moderne 2021 pentru băieți

Printre cele mai moderne nume de băieți pentru 2021 se regăsesc cele cu influențe greceşti, italieneşti şi arăbeşti. Cu toate acestea, românii nu se îndepărtează de deja celebrele nume Bogdan, Andrei, Dan sau Ștefan.

Iată o serie de sugestii pentru nume moderne de băieți pentru 2021: David, Mario, Darius, Alberto, Iacob, Oliver, Rafael, Rareș, Ricardo, Sammy, Eduard, Augustin. Cu toate aceste și numele romanești rămân o opțiune bună pentru viitorii părinți: Andrei, David, Alexandru, Gabriel, Ștefan, Ionut sau Mihai.

Nume de copii moderne 2021 pentru fete

La fel ca și în cazul băieților, pentru fete tot mai multe persoane aleg să se îndrepte către nume moderne, cât mai exotice. Astfel, în lista putem regăsi nume precum: Sophia, Natalia, Alessia, Nicole, Anastasia, Aimee, Carla, Gloria, Iris, Isabela, Kira, Missa, Agnes, Evelin, Clara, Sara, Ania, Alma.

Când vine vorba descree cele mai frecvente nume alese de părinți pentru fetițele lor regăsim: Maria, Andreea, Elena, Ioana, Alexandra, Ana, Gabriela sau Stefania.

Nume de copii din Biblie

Pe lângă numele de copii moderne 2021, o altă categorie extrem de apreciată de părinți sunt numele din Biblie. Aceasta opțiune rămâne mereu căutată deoarece aceste nume nu se demodează indiferent de perioadă.

Preoții vin și ei cu anumite sugestii în acest caz, pentru numele care ar trebui ales la Botez. Aceștia consideră că cel mai bine este să alegi un singur nume pentru noul născut, iar acela să fie de sfânt. „Un creştin fără nume de sfânt în viaţă rămâne fără protector şi mijlocitor permanent la Dumnezeu. Şi ce este mai rău decât aceasta?”, spune părintele Ioanichie Bălan.

Iată câteva exemple de nume din Biblie pentru fete: Ana, Adina, Andreea, Cornelia, Elena, Eva, Lidia, Maria, Mihaela, Rahela, Sara, Tamara.

Nici pentru băieți opțiunile nu sunt puține. Viitorii părinți pot alege dintre: Abel, Adam, Adrian, Andrei, Cain, Cezar, Ciprian, Caspian, Cristi, Dumitru, Iosif, Lazăr, Noe, Paul, Petru, Ruben.

Numele moderne 2021 pot fi o opțiune pentru părinții indeciși. În cazul în care nu sunteți hotărați, puteți consulta listele de mai sus pentru a face alegerea.

DLEP Iași a întocmit recent topul prenumelor la nou-născuți în Iași în 2020. In anii precedenti, iesenii erau tentati sa opteze pentru nume după sportivi faimoși sau personaje din telenovele. Anul trecut situatia s-a schimbat cele mai frecvente nume au fost Matei (55 de ori), Alexandru (52 ori), Ștefan (45 ori), in cazul baietilor, iar in cazul fetelor Maria (77 ori), Anastasia (33 ori), Ioana (28 ori) sau Teodora (25 ori).

Adauga un comentariu