Local

Numeroase persoane sunt depistate, de către polițiștii de frontieră ieșeni, cu buletine, pașapoarte și permise de conducere falsificate

Publicat: 07 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Numeroase persoane sunt depistate de către polițiștii de frontieră ieșeni cu buletine pașapoarte și permise de conducere falsificate
Polițiștii de frontieră ieșeni au depistat în ultimele zile numeroase buletine, pașapoarte și permise de șofer falsificate

În timpul verificărilor realizate de polițiștii de frontieră ieșeni sunt depistate numeroase situații în care persoanele care doresc să treacă granița prezintă acte de identitate sau documente falsificate care sunt folosite mai apoi pentru a se angaja în țările dezvoltate din U.E.

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră ieșeni au depistat mai multe persoane care încercau să intre sau să iasă din țară cu ajutorul unor acte falsificate. În data de 5 noiembrie, în jurul orei 17:00, în vama Sculeni s-a prezentat ca pasager într-un autoturism înmatriculat în R. Moldova un cetățean moldovean, în vârstă de 29 de ani.

„Deoarece colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la faptul că tânărul ar deține documente false, a fost efectuat un control amănunțit, ocazie cu care a fost descoperită asupra persoanei o carte de identitate, având însemnele autorităților române. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Tânărul a declarat că în timp ce se afla la muncă în Slovacia a procurat cartea de identitate plătind suma de 500 de euro unei persoane ale cărei date de identitate nu le cunoaște, pentru a o folosi pe teritoriul statelor membre U.E.

Permise de șoferi și atestate profesionale falsificate descoperite la controlul de frontieră

Tot în vama Sculeni, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 32 de ani, pasager într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova, ascundea în bagaje un atestat de șofer profesionist.

„La controlul de frontieră, în bagajele bărbatului a fost descoperit un certificat de pregătire profesională, asupra căruia polițiștii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitate și au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat certificatul de pregătire profesională plătind suma de 150 de euro, fiindu-i necesar deoarece lucrează la o fimă de transport pe teritoriul Spaniei”, au mai declarat reprezentanții ITPF Iași.

De asemenea, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca din cadrul I.T.P.F. Iași s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară cetățeanul moldovean O.E., în vârstă de 49 de ani, pasager într-un autocar înmatriculat în Cehia, ce efectua o cursă regulată pe ruta Praga-Chișinu. La controlul de frontieră, acesta a prezentat un permis de conducere valabil pentru categoriile „A”, „B”, „C”, „BE” și ” CE”, dar care era falsificat. Bărbatul a declarat că a procurat documentul prin intermediul unui concetățean, contra sumei de 200 de euro, cu scopul de a-l folosi pe teritoriul Cehiei, în vederea găsirii unui loc de muncă.

Adauga un comentariu