WoW!

Nuntă în pandemie 2020. Povestea unei ceremonii speciale

Publicat: 26 oct. 2020
barbat care se uita pe geam la nunta in pandemie 2020 a fiului sau
Israelul are peste 300.000 de infectări cu COVID-19 de la începutul pandemiei

Ziua nunţii ar trebui să fie o bucurie pentru toţi părinţii. Din păcate, tatăl din filmuleţul de mai jos era internat în spital în ziua în care băiatul lui, de 20 de ani, se căsătorea. Nu putea fi externat, pentru că ajunsese în spital în stare gravă, în septembrie, din cauza COVID-19. Vorbim, așadar, de nuntă în pandemie 2020.

Pentru a-i însenina ziua, atât medicii, cât şi mirii s-au gândit la o variantă inedită. Astfel, reprezentanţii Spitalului Hadassah Ein Kerem, din Ierusalim, au alipit patul bolnavului de fereastră. În plus, un medic a stat alături de acesta. De ce? Pentru că mirii s-au gândit să oficieze cununia pe acoperişul centrului medical.

Cu masca de oxigen non stop pe faţă şi supravegheat de un doctor, tatăl a urmărit evenimentul de la început până la final. Trebuie menţionat că, pe parcursul ceremoniei, el a avut pe cap un spodik, o pălărie făcută din blană pe care evreii ultraortodocși o poartă la diverse ocazii speciale.

Conform presei locale, s-au respectat toate restricţiile impuse de Guvernul Netanyahu. Participanţii au purtat mască, iar numărul lor a fost limitat la 20. Iată filmulețul de la nuntă:

Care e situația în Israel

În Israel au fost numeroase conflicte în luna octombrie, izbucnite între evreii ultraortodocși și forțele de ordine, din cauza restricțiilor impuse. Oamenii s-au săturat de măsurile luate de autorități și au ieșit pe stradă, pentru a-și cere drepturile. În ciuda tuturor, în numai 24 de ore, la începutul lunii, se înregistraseră aproape 9.000 de  infectări. De la începutul pandemiei şi până acum, în Israel s-au înregistrat peste 300.000 de infectări şi peste 2.000 de decese. Medicii depun eforturi mari pentru a face față situației. Ceea ce i-a iritat la maxim pe oameni a fost faptul că premierul Netanyahu a afirmat că unele măsuri s-ar putea prelungi pentru încă un an. Deși numărul de decese depășește pragul psihologic de 2.000 de cazuri, se pare că populația nu mai are răbdare.

Adauga un comentariu