Titlurile zilei

O afacere plecată dintr-o garsonieră din Iași le-a adus succesul! Au ajuns acum să lucreze cu pantofi de peste 5.000 de euro: „Ne-a fost foarte greu. Eu, de exemplu, a trebuit să îmi vând și mașina ca să putem să investim” – FOTO

Publicat: 19 mart. 2024
_____ Vizualizări 12 Comentarii
O afacere plecată dintr-o garsonieră din Iași le-a adus succesul Au ajuns acum să lucreze cu pantofi de peste 5.000 de euro Ne-a fost foarte greu. Eu de exemplu a trebuit să îmi vând și mașina ca să putem să investim - FOTO
SHOU, un proiect creat din pasiune de trei tineri, de la garsonieră, la papuci de 5.000 de euro

Povestea impresionantă a trei tineri ieșeni care au reușit să construiască o afacere de la zero, evaluată, la momentul actual, la 35.000 de euro. SHOU este o companie de curățare și vânzare de produse pentru încălțăminte, care a fost pornită într-o garsonieră. Acum, este una dintre cele mai importante firme de curățare și reparații pentru încălțăminte, având zeci de produse create în România

În 2019, Daniel Dumitru și alți doi tineri, Răzvan Iordachi și Dan Condurache, au pornit această afacere. De la o garsonieră și un vis, acum au peste 80 de produse create de ei și mii de perechi de pantofi curățate.

SHOU, un proiect creat din pasiune de trei tineri, de la garsonieră, la papuci de 5.000 de euro

Ideea de a crea un brand specializat în curățarea și întreținerea încălțămintei era ceva abia apărut în țară. Astfel, Daniel Dumitru, fondatorul companiei SHOU, a decis să creeze prima companie de acest fel. Astfel, în 2017, a deschis „Crystal Sneaker Cleaning Service”. Din păcate, afacerea nu a funcționat pentru mult timp, Daniel trebuind să lucreze atât ca bucătar, cât și să-și termine studiile, astfel că a decis să închidă. În 2019, după ce a petrecut o perioadă lucrând în Spania, s-a întors în țară pentru a redeschide afacerea. Era mult mai motivat, iar în acest timp, chiar în contextul pandemiei de COVID-19, a reușit să-și construiască o bază de clienți care să-i demonstreze că pasiunea sa pentru încălțăminte este o afacere de viitor.

„Am început în anul 2017, în garsoniera în care stăteam atunci, eram doar eu și prietena mea, am vrut mai întâi să îmi curăț eu singur papucii și am văzut că nu era neapărat cineva care făcea așa ceva, de aici și ideea, desigur, m-am inspirat și de la Jason Mark și brandul lui, astfel că am pus, să zic așa, bazele primei companii de acest fel. Îmi era însă foarte greu, clienți erau și nu prea. Problema cea mai mare era că nu aveam timp, lucram în acea perioadă ca bucătar, dar mai eram și student la FEAA. A fost o perioadă dificilă și a trebuit să închid, cu toate acestea, mi-a rămas gândul acolo. În 2019, după ce m-am întors din Spania, am zis că acum e momentul și am pornit din nou, am văzut de la început o schimbare, acum nu mai trebuia să caut clienți, ei mă căutau pe mine. Uite așa, ușor, ușor am ajuns să construiesc această companie”, povestește Daniel, fondatorul firmei SHOU.

De la zero profit, la propriul sediu în Dancu

După această perioadă, în SHOU i s-au mai alăturat doi parteneri, Răzvan Iordachi și Dan Condurache, care, având aceeași pasiune pentru încălțăminte și fiind colecționari, au reușit să crească afacerea și să se mute la un nou sediu, în Dancu, unde au sacrificat foarte multe pentru a putea investi tot profitul înapoi în brand. Astfel, SHOU produce propriile produse de curățare cu ajutorul unui chimist specializat, din București. Ei lucrează împreună cu el pentru a crea unele dintre cele mai bune produse de curățare a încălțămintei.

„Eu m-am alăturat în 2021, mi-a plăcut foarte mult proiectul și am vrut să fac și eu parte. Prin multă muncă, am reușit să dezvoltăm de la opt produse de curățare la 82 de produse specializate și dedicate încălțămintei. Ne-a fost foarte greu, eu, de exemplu, a trebuit să îmi vând și mașina ca să putem să investim în produse, dar eu zic că s-a meritat. Suntem lideri în magazinul Emag, avem sute de review-uri de 5 stele și sute de clienți mulțumiți”, spune Dan Condurache.

Cea mai scumpă pereche de papuci care a trecut prin mâinile lor

Printre miile de perechi de încălțăminte care au trecut prin sediul lor, de la ghete de piele, până la simpli adidași, au fost și perechi rare și de colecție. Cea mai scumpă a costat peste 5.000 de euro. De asemenea, oferind și servicii de reparații, există clienți din toată țara care le încredințează încălțămintea în valoare de câteva mii de euro.

„De când am deschis acest proiect, am avut mii de perechi ce au trecut prin mâinile noastre, cea mai scumpă a fost acum un an, o pereche de Jordan x Off White, care în 2021 costa în jur de 5.000 de euro. Am recondiționat-o și rezultatele vorbesc de la sine, dar, da, avem mulți clienți cu extrem de diferite tipuri de încălțăminte, de la adidași normali, până la ghete până la genunchi”, povestește Răzvan Iordachi.

Prețurile pentru un serviciu de curățare complet variază, ele încep de la 70 de lei pentru o pereche simplă de adidași, ajungând până la 120 de lei pentru bocanci sau ghete înalte.

Evoluția companiei SHOU este o dovadă clară a pasiunii și devotamentului celor 3 tineri pentru îngrijirea încălțămintei, precum și a muncii depuse de aceștia.

Comentarii
  • Ok, niste baieti care curata si repara snickersii altor baieti. Nu sunt insa servicii pentru domni, care poarta altceva decat snickersi. Lobb, de pilda.

  • din curiozitate, am dat sa vad, ca sincer, nu am auzit de ei…”Suntem lideri în magazinul Emag, avem sute de review-uri de 5 stele și sute de clienți mulțumiți”, spune Dan Condurache.” Pai din ce vad, aveti 17 comentarii mari si late la un produs considerat TOP…., de unde sute ??? nu neg calitatea serviciilor prestate, dar …una spun ei si alta se vede pe emag ….daca voi vedeti altceva decat vad eu, sa-mi spuneti…

  • am vrut sa apelez la ei, dar cand am vazut ca au cateva recenzii pe EMAG si ei spun ca au sute, m-am lasat pagubasa, mai bine mi-i curat singura

  • Reclama de cacao, unu la mana, si doi la mana, de venea ala cu Jordan OffWhite, le cumpara afacerea, numai cu banii de pe sireturi!

  • Am si eu niște gumari de dat cu cremă!!! ..albastră aveți, ca nu vreau sa le schimb culoarea!!😅😅😅😅😅😅

  • Concluzia articolului: daca afacerea pleaca dintr-o garsoniera, are sanse cam mici. Asa ca cea din articol. Daca insa afacerea pleaca dintr-un penthouse, clar sansele sunt 100%. Sau nu?

Adauga un comentariu