Titlurile zilei

O asistentă medicală din Iași investește în imobiliare! Mioara Ciulin a plecat din sistem și a făcut avere din vânzarea măștilor de protecție

Publicat: 14 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O asistentă medicală din Iași investește în imobiliare Mioara Ciulin a plecat din sistem și a făcut avere din vânzarea măștilor de protecție
O asistentă medicală de la Spitalul "Sf. Spiridon" investește în imobiliare

O asistentă medicală din Iași investește în imobiliare. Vrea să construiască un ansamblu industrial. Mioara Ciulin a demisionat anul trecut și a continuat afacerile cu produsele farmaceutice. În plină pandemie a încheiat două contracte mari pentru furnizarea măștilor de protecție. În perioada cât a fost angajata spitalului, încheia direct sute de contracte cu unitățile medicale. Soțul, Valerică Ciulin, a fost șeful compartimentului de aprovizionare de la „Sf. Spiridon”

O asistentă medicală din Iași investește în imobiliare. Luna trecută, Primăria Iași a emis un certificat de urbanism pe numele Megacons Brillago SRL, pentru construirea unui ansamblu industrial cu funcțiuni mixte. Terenul studiat are o suprafață de 1.397 metri pătrați și este situat în Zona Industrială, în apropierea comunei Tomești. Deocamdată, nu se cunosc detalii despre amploarea proiectului. Societatea este controlată de Mioara Ciulin, asistentă medicală la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. Anul trecut a părăsit sistemul medical. Și soțul, Valică Ciulin, a lucrat la spitalul menționat, ca șef la compartimentul de aprovizionare. După mai multe nereguli, a fost nevoit să plece din unitatea spitalicească. Cei doi soți mai au calitatea de asociați în societatea Brillmed SRL. Ambele societăți au ca obiect de activitate vânzarea produselor farmaceutice. În 2018, Megacons Brillago SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 5 milioane lei, profit de 672.197 lei, cu 3 angajați. În ceea ce privește Brillmed SRL, în 2019, cifra de afaceri a fost de 350.307 lei, profit de 90.334 lei. Valerică Ciulin a refuzat dialogul telefonic.

„Nu am chef de dumneavoastră. La revedere!”, a spus bărbatul.

O asistentă medicală din Iași investește în imobiliare, după ce a vândut mii de măști de protecție

Pandemia coronavirus i-a adus Mioarei Ciulin venituri consistente. Chiar dacă a ieșit din sistem, relațiile au rămas. Zeci de contracte au fost încheiate direct cu unități medicale din Iași și din țară. Cel mai mare contract a fost încheiat cu Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, Suceava. Megacons Brillago SRL a semnat pe data de 30.03.2020 un contract în valoare de 334.500 lei. Încredințat direct, contractul pevedea furnizarea unui număr de 6.690 măști de protecție, la o valoare per bucată de 60 lei. Masca de protecție respiratorie trebuia să fie omologată, cu supapă FFP1. În aceeași lună, soții Ciulin au mai bifat un contract, de data asta la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”, Iași. Au furnizat 5.000 de măști, cu 40 lei bucata. Furnizarea produselor a mers în paralel și cu Brillmed SRL. Cantina de Ajutor Social și Pensiune Cluj a cumpărat măști de 7.200 lei, Spitalul Orășenesc Baraolt – 24.000 lei, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare – 45.000 lei, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara – 90.000 lei. Și sunt doar câteva exemple. Încasările consistente i-au determinat să investească și în imobiliare.

Firma deținută de Mioara Ciulin a fost răscolită de către inspectorii de la Finanțele ieșene

În 2018, societatea Megacons Brillago SRL a făcut obiectul unei inspecții fiscale realizată de inspectorii de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași. În raport s-a arătat că în firma asistentei s-au găsit nereguli, sume suplimentare de aproximativ 100.000 euro. Suma a provenit din neplata TVA și a impozitului pe profit. Pe perioada stării de urgență, Finanțele ieșene au redus cu mult inspecțiile fiscale. Însă, Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Iași a înregistrat un record în ceea ce privește încasarea banilor. Astfel, în luna aprilie s-a colectat de la contribuabili suma de 421 milioane lei, apoape 88 milioane euro, în condițiile în care în aprilie, anul trecut, când nu exista criza coronavirus, colectarea a fost mai scăzută, de 410 milioane lei.

Adauga un comentariu