Economic Local

O comună din Iași a rămas fără poștaș. Post vacant, după ce nimeni nu s-a arătat interesat să participe la concurs

Publicat: 25 mai 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
O comună din Iași a rămas fără poștaș. Post vacant după ce nimeni nu s-a arătat interesat să participe la concurs
Oficiul Poștal din comuna Ciurea a rămas fără poștaș

Comuna Ciurea a rămas fără poștaș, după ce angajatul a demisionat. Oamenii sunt nemulțumiți de situație. Se pare că oficiul din comună duce lipsă de personal, astfel că acesta este deschis doar pentru câteva ore pe zi, iar angajații se ocupă de documente în restul timpului

Volumul mare de muncă pe care îl depune un poștaș și salariile foarte mici sunt principalele motive pentru care angajații renunță la locurile de muncă. Chiar dacă posturile sunt scoase la concurs, nimeni nu se arată interesant pentru a se angaja la această instituție. Poșta Română a lansat un proiect de restructurare și reorganizare pentru a crește eficiența serviciului.

Comuna Ciurea a rămas fără poștaș

o poză cu poșta română
Poștașii renunță la locul de muncă din cauza salariilor

Oamenii sunt nemulțumiți că de câteva zile nu au mai primit corespondența acasă, iar oficiul poștal din comună este deschis doar pentru câteva ore pe zi, pentru lucrul cu publicul. Lipsa de personal face ca munca angajaților să fie mult mai dificilă. În restul orelor când nu lucrează cu publicul, angajații se ocupă de documentele oficiale și de colete. Postul a rămas liber de ceva timp, însă nimeni nu s-a prezentat la concurs pentru a se angaja, astfel că problema persistă.

„La Ciurea este lipsă de personal, acesta este singurul lucru. Nu are nicio legătură cu proiectul de restructurare din cadrul Poștei Române, acest proiect vizează doar funcțiile administrative. Posturile există, sunt scoase toate la concurs, însă problema este că nimeni nu se prezintă. Fiecare tratează lucrurile la nivel personal, vine, lucrează ceva timp, vede că e mult de muncă, după care pleacă. Este și o zonă mai deosebită din județul Iași. Poșta din localitate încă funcționează”, a declarat Dragoș Serseniuc, directorul Oficiului Județean de Poștă Iași.

Poștașii sunt nemulțumiți

 o poză cu poșta din Ciurea
Lipsa de personal este cea mai mare problemă din oficiul poștal din comună

Agenții poștali sunt nemulțumiți de condițiile de muncă și de salariile primite. Potrivit declarațiilor directorului general din Compania Națională Poșta Română, salariul unui poștaș este 2.500 de lei pe lună, plus 600 de lei, reprezentând bonuri de masă în fiecare lună. Totuși, volumul de muncă al poștașilor este unul foarte mare, iar zonele unde lucrează aceștia nu sunt întotdeauna cele mai primitoare. Multe dintre oficiile poștale din țară sunt într-o stare deplorabilă sau sunt improvizate în diferite clădiri.

Poșta Română a lansat un proiect prin care se dorește debirocratizarea, automatizarea și retehnologizarea serviciilor poștale. Totuși, acest proiect se referă doar la angajații care au funcții la nivel administrativ. În total, este vorba de aproximativ 1.500 de angajați care vor fi afectați în mod direct de noile schimbări. Asta nu înseamnă că vor fi concediați, ci că mulți dintre ei vor ocupa alte funcții din cadrul companiei.

Cert este că oamenii din comuna Ciurea au rămas fără poștaș, astfel că pentru a verifica corespondența trebuie să meargă la oficiul din comună. Postul a rămas vacant în speranța că va fi un doritor să se angajeze, însă până acum nu s-a arătat nimeni interesat.

Comentarii
  • Pai cum sa stai in posta aia cu atatia tigani borati care stau la coada cu mertanurile sa ia ajutorul social, votantii lui Lupu?!!!

Adauga un comentariu