Local

O comună din județul Iași va avea o sală de sport, iar școala gimnazială va fi extinsă! O singură ofertă a fost depusă pentru contractul de 1,3 milioane de euro

Publicat: 06 mart. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
O comună din județul Iași va avea o sală de sport iar școala gimnazială va fi extinsă O singură ofertă a fost depusă pentru contractul de 13 milioane de euro
O singură ofertă a fost depusă în cadrul licitației pentru extinderea Școlii Gimnaziale „Ionel Teodoreanu” din comuna Victoria, județul Iași

O firmă din Iași a depus singura ofertă în cadrul licitației organizate de Primăria Victoria, pentru extinderea Școlii Gimnaziale „Ionel Teodoreanu”. Proiectul presupune și construirea unei săli de sport. Oferta constructorului a intrat în etapa de evaluare

Primăria comunei Victoria, județul Iași, a lansat licitația pentru extinderea Școlii Gimnaziale „Ionel Teodoreanu”, cu spații auxiliare, didactice și sală de sport.

Valoarea estimată a investiției este de 6.655.973 de lei, fără TVA, aproape 1,3 milioane de euro. Recent, la sesiunea de depunere a ofertelor s-a prezentat o singură societatea, Pavi Lux SRL, din Iași. Societatea este condusă de Nicu Adrian Sandu. În 2021, cifra de afaceri a firmei a fost de 8 milioane de lei, profit de 203.719 lei, datorii de 4,2 milioane de lei, cu un număr de 38 de angajați. Oferta a intrat în etapa de evaluare.

„Construcția, cu regim de înălțime P+1, a fost edificată în anul 2008 și face parte dintr-un ansamblu pe un teren cu suprafața de 11.454 mp, conform documentației cadastrale. Construcția are front la strada Ionel Teodoreanu.

La exterior, clădirea a fost întreținută pe durata exploatării, este termoizolată cu un strat de polistiren expandat de 5 cm, iar, la momentul actual, finisajele se află în stare generală bună. Acoperișul este de tip șarpantă, din lemn, în 4 ape, cu învelitoare metalică tip țiglă. La momentul actual este termoizolat cu 5 cm de polistiren la nivelul fațadei și 5 cm de polistiren peste planșeu”, se arată în caietul de sarcini.

Pavi Lux SRL s-a prezentat la licitație împreună cu 5 subcontractanți. Primăria din localitate a primit fonduri și pentru reabilitarea drumurilor spre Vama Sculeni.

O comună din județul Iași va avea o sală de sport, iar școala gimnazială va fi extinsă cu fonduri europene

Finanțarea obiectivelor este asigurată din fonduri europene. Lucrările trebuie executate în termen de 8 luni după ce autoritatea contractantă semnează contractul cu firma câștigătoare. Conform proiectului, actuala clădire va fi extinsă cu un imobil ce va avea regimul de înălțime P+1. Totodată, sala de sport va avea regimul de înălțime Parter.

„Pe perioada executării lucrărilor, curentul electric se va branșa de la rețeaua electrică existentă, conform documentației. Toate aceste lucrări se vor executa cu societăți autorizate, se vor întocmi procese-verbale care se vor anexa cărții tehnice a construcției, se vor executa cu strictețe normele de protecție a muncii în vigoare.

Utilajele necesare pe perioada executării lucrărilor vor avea acces pe intrarea la lot. Accesul personalului se va face de pe aceeași stradă. Baraca va fi dotată cu o instalație de captare a trăsnetului”, se mai arată în documentația procedurii.

Primăria Victoria a organizat licitații și pentru reabilitarea infrastructurii rutiere.

Primăria Răchiteni investește în rețeaua de canalizare

Nu în ultimul rând, și Primăria comunei Răchiteni, județul Iași, anunță investiții în localitate. Astfel, pe data de 14.03.2023 este programată licitația pentru execuția unei rețele de canalizare. Contractul prevede și furnizarea serviciilor de proiectare. Valoarea estimată a investiției este de 16.702.056 de lei, fără TVA, aproape 3,3 milioane de euro. Investiția vizează satele Răchiteni și Izvoarele din comuna ieșeană. Lungimea totală a rețelei de canalizare va fi de 19.927 de metri, aproape 20 de kilometri. În total vor fi realizate și 575 de cămine cu rol de supraveghere și întreținere a rețelei.

O comună din județul Iași va avea o sală de sport, iar școala gimnazială va fi extinsă, după ce comisia de licitație va evalua oferta constructorului din punct de vedere tehnic și financiar.

Comentarii
  • Daca si oierii aia din Victoria vor avea asa ceva, inseamna ca noi iesenii suntem prostii prostilor.
    Chirica nici de-al dracu nu vrea nici stadion/arena noua, nici sala polivalenta. Nu inteleg de ce se opune.

Adauga un comentariu