Titlurile zilei

O croitoreasă din Iași investește în imobiliare! Terenul valorează 750.000 de euro – FOTO

Publicat: 19 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O croitoreasă din Iași investește în imobiliare Terenul valorează 750.000 de euro - FOTO
Pe un teren valoros, din capăt CUG, sunt anunțate investiții

Investiții imobiliare, anunțate de o croitoreasă din Iași! Terenul soacrei, de 5.000 mp, este folosit pentru o investiție imobiliară. Nu departe de amplasament se află cartierul de locuințe colective Vișoianu. Terenul valorează cel puțin 750.000 de euro

Noi investiții în imobiliare sunt anunțate în zona CUG, din municipiul Iași. Pe șoseaua Nicolina, nr. 173, la limita cu comuna Ciurea, Lăcrămioara Grigoraș, de profesie croitoreasă, deține o suprafață importantă de teren de 5.000 mp. Amplasamentul este situat chiar la șosea. Prin soacra acesteia, Ana Grigoraș, a fost inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui centru de fitness. Recent, Primăria Iași a eliberat un certificat de urbanism pentru edificarea investiției.

De precizat este că terenul este vânat de mai mult timp de dezvoltatorii imobiliari din Iași, dar proprietarul a refuzat orice negociere. Cert este că zona este propice pentru dezvoltarea proiectelor rezidențiale, mai ales că, în apropiere, a fost dezvoltat cartierul Vișoianu, ce aparține dezvoltatorului Cătălin Tănasă. În zona CUG, Radu Gorgan, patronul firmei Global Intermed SRL, a primit avizul de oportunitate pentru construirea unui bloc de locuințe colective pe o suprafață de 1.500 mp.

Croitoreasa Lăcrămioara Grigoraș: „Deocamdată nu mai facem”

Contactată de reporterii BZI, Lăcrămioara Grigoraș a precizat că, deocamdată, proiectul a fost suspendat.

„Deocamdată nu mai facem nimic. De unde știți? Mama soacră este în acte. Nu se face nimic”, a precizat croitoreasa. Conform prețurilor practicate în zonă, un metru pătrat de teren este tranzacționat și cu 150 de euro, ceea ce înseamnă că terenul valorează la prima strigare nu mai puțin de 750.000 de euro.

În cazul în care este scos un PUZ, spre exemplu, pentru locuințe colective, valoarea terenului se dublează. Indiferent de obiectivul investitorului, proiectul trebuie analizat de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași.

În Iași, proiecte imobiliare cu 8 etaje

La finalul anului 2021 a fost anunțat un proiect imobiliar pe strada Hlincea (CUG), din municipiul Iași, ce aparține dezvoltatorului Claudiu Constantin Adumitroaei. Terenul vizat are o suprafață de 2.855 de metri și este situat lângă Școala Gimnazială nr. 42 „Nicolae Iorga”. În ședința de Consiliu Local din 28 februarie 2020, proiectul imobiliar a obținut voturile consilierilor. Primăria Iași a eliberat un nou certificat de urbanism pentru edificarea construcției. Cu tot cu PUZ, valoarea terenului este de 300 euro/mp.

Proiectul prevede și desființarea unui loc de joacă pentru copii, aflat pe proprietatea investitorului. Conform PUZ, Claudiu Adumitroaei poate construi un bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime 2S+P+8. Procentul de ocupare a terenului este de 40 la sută, coeficient de utilizare a terenului de 3.5, cu spații verzi pe 40 la sută din suprafața totală a terenului. Inițial, în familia Adumitroaei, proiectele imobiliare erau inițiate de Constantin și Claudia Adumitroaei, părinții investitorului de pe strada Hlincea. Aceștia au făcut bani și după ce au lucrat mai mulți ani în construcții, în Italia. Reprezentanții Primărie Iași au anunțat că proiectele imobiliare vor fi autorizate doar în anumite condiții.

Adauga un comentariu