Local

O decizie a fostului ministru al Justiției, rectorul Universității Cuza din Iași, recunoscută în toată România

Publicat: 12 dec. 2019

Senatul a adoptat, luni, în unanimitate, în calitate de for decizional, proiectul de lege ce prevede ratificarea Scrisorii de înțelegere privind avansul de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru proiectul „Cartierul pentru Justiție”, în valoare de 2,5 milioane de dolari. Proiectul a fost inițiat de Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției.

Plenul Senatului a adoptat, luni, în unanimitate, cu 92 de voturi, proiectul de lege pentru ratificarea Scrisorii de întelegere privind avansul pentru pregătirea Proiectului de dezvoltare propus, „Cartierul pentru justitie „, dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnată la Bruxelles la 30 mai 2019 si la Bucuresti la 6 iunie 2019.

Obiectul de reglementare al proiectului de lege îl reprezintă ratificarea scrisorii de înțelegere privind avansul pentru pregătirea proiectului de dezvoltare propus, „Cartierul pentru justiție”, dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnată la Bruxelles la 30 mai 2019 și la București la 6 iunie 2019, în valoare de 2,5 milioane USD.

„Se ratifică Scrisoarea de înțelegere privind avansul pentru pregătirea Proiectului de dezvoltare propus, „Cartierul pentru Justiție”, dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnată la Bruxelles la 30 mai 2019 și la București la 6 iunie 2019, în valoare de 2,5 milioane USD”, se arată în proiectul de lege.

„Ministerul Justiției este desemnat agenție de implementare și, în această calitate, i se deleagă întreaga autoritate și responsabilitate în aplicarea prevederilor Scrisorii de înțelegere privind avansul și în realizarea activităților de pregătire pentru care s-a contractat avansul. Ministerul Justiției va implementa activitățile aferente avansului prin Direcția de Implementare a proiectelor finanțate din împrumuturi externe”, mai prevede documentul.

Proiectul mai prevede că Ministerul Finanțelor va încheia cu Ministerul Justiției un acord subsidiar, prin care se vor stabili drepturile și obligațiile părților în aplicarea scrisorii de înțelegere privind avansului.

Totodată, cheltuielile reprezentând echivalentul în lei al valorii avansului vor fi cuprinse în bugetul Ministerului Justiției, în limita sumelor alocate anual cu această destinație de la bugetul de stat.

Executivul a adoptat pe 2 august 2018 un memorandum privind amplasarea Cartierului pentru Justiţie pe un teren de aproximativ cinci hectare în centrul Capitalei. În Cartierul pentru Justiție urmează să fie reunite toate instituțiile juridice din București.loading...

Adauga un comentariu