Eveniment-Social

O echipă de studenți din Iași a dat lovitura prin participarea la un important concurs în Germania – FOTO

Publicat: 29 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O echipă de studenți din Iași a dat lovitura prin participarea la un important concurs în Germania - FOTO
Șase echipe din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași s-au calificat la etapa internațională a NXP Cup, care va avea loc la Hamburg, Germania, pe 28 mai 2024

O echipă de studenți din Iași va participa la un valoros concurs în Germania! Șase grupuri din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași s-au calificat la etapa internațională a NXP Cup, care va avea loc la Hamburg, pe 28 mai 2024

Studenți din Iași vor participa la un valoros concurs în Germania! Mai exact, șase echipe din cadrul Universității Tehnice (TUIASI) „Gheorghe Asachi” din Iași s-au calificat la etapa internațională a NXP Cup, care va avea loc la Hamburg, Germania, pe 28 mai. Tinerii au concurat la etapa regională, organizată pentru România și Grecia de Facultatea de Automatică și Calculatoare, pe 20 aprilie 2024.

Studenți din Iași participă la un important concurs în Germania

În total, în urma competiției organizate la Iași, la etapa internațională vor merge 10 echipe. Concursul găzduit și organizat la Facultatea de Automatică și Calculatoare (AC) a avut drept câștigători echipa „The ducks come from the trucks”, formată din doi studenți de la AC și unul de la Facultatea de Matematică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași.

Una dintre cele mai importante competiții de mașini autonome dedicate studenților

NXP Cup, una dintre cele mai importante competiții de mașini autonome dedicate studenților, la nivel internațional, a strâns peste 100 de studenți din România și Grecia, pasionați de crearea de autovehicule care se conduc singure, la TUIASI. Au participat 31 de echipe din România și Grecia: 15 echipe de la TUIASI, 9 de la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, 3 echipe de la Universitatea Politehnica Timișoara, 2 de la Universitatea din Craiova. Vor veni, la Iași, o echipă de la University of West Attica – Grecia și o echipă de elevi de la International Computer High School Bucharest. Vorbim de studenți care participă la un important concurs în Germania, o performanță remarcabilă.

Adauga un comentariu