Local

O echipă mobilă de vaccinare anti-COVID-19 se va deplasa în localitățile din județul Iași pentru imunizarea populației de la sate. În primele două zile, serul Moderna va fi administrat locuitorilor din comunele Heleșteni și Cristești

Publicat: 22 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O echipă mobilă de vaccinare anti-COVID-19 se va deplasa în localitățile din județul Iași pentru imunizarea populației de la sate. În primele două zile serul Moderna va fi administrat locuitorilor din comunele Heleșteni și Cristești

O echipă mobilă de vaccinare anti-COVID-19 se va deplasa în mai multe comune din județul Iași pentru a administra serul Moderna. Persoanele care nu s-au putut deplasa la centrele de vaccinare din alte localități îndepărtate vor avea ocazia să se imunizeze anti-COVID-19 mult mai aproape de domiciliu

Începând de astăzi, 22 aprilie 2021, o echipă de vaccinare mobilă se va deplasa în comunele din județul Iași unde nu există un centru fix de vaccinare. Autoritățile speră ca, astfel, numărul dozelor de vaccin administrate să fie mult mai mare. Acest flux de vaccinare este organizat cu ajutorul unei echipe care este alcătuită din medic, asistent, paramedic și registrator. Personalul medico-sanitar este desemnat de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” din Iași și va deservi și județele Neamț, Suceava și Botoșani.

În prima zi de activitate, echipa mobilă de vaccinare va fi prezentă în comuna Heleșteni, județul Iași. Vor fi vaccinate persoanele care nu au avut până acum posibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare din diverse motive. Vaccinul administrat în mediul rural este Moderna, datorită faptului că poate fi păstrat la temperaturi obișnuite, de plus 2, minus 8 grade Celsius, pentru 30 de zile, anunță autoritățile.

Primăriile din județ trebuie să pună la dispoziția medicilor spațiul unde se va administra vaccinul

Echipa de vaccinare mobilă va fi sprijinită de angajații Primăriei. Aceștia au întocmit o listă cu persoanele care doresc să se imunizeze și vor amenaja spațiul unde se va efectua vaccinarea populației. Vineri, 23 aprilie 2021, echipa mobilă de vaccinare își va continua traseul și va ajunge în comuna Cristești, județul Iași. Primarul comunei a anunțat și reprezentanți din localități învecinate pentru a veni cât mai multe persoane dornice să se imunizeze. Acesta a pus la dispoziție Sala Polivalentă pentru desfășurarea activității.

„De la noi din comună sunt înscrise pe listă aproximativ 30 de persoane și, pentru că ne dorim să se imunizeze cât mai multe persoane în ziua respectivă, am anunțat autoritățile din localitățile învecinate: Tătăruși, Valea Seacă, Moțca, Timișești. Voi anunța și autoritățile din Drăgușeni, astfel încât să știm că va crește numărul celor care vor fi vaccinați. Noi am pus la dispoziție spațiul și tot ceea ce au nevoie pentru buna funcționare: frigidere, scaune, internet și nu numai. În acest timp, majoritatea locuitorilor din comuna Cristești au mers să se imunizeze la centrul din Pașcani. Unii au fost și la Fălticeni, Dorohoi, Hârlău, Târgu Frumos”, a declarat Mihai Vlad Pintili, primarul comunei Cristești, județul Iași.

Ieșenii care doresc să se vaccineze cu ajutorul echipelor mobile nu au nevoie de programare

În ceea ce privește activitatea echipelor mobile de vaccinare, acestea vor asigura, la nevoie, inclusiv imunizarea persoanelor nedeplasabile la domiciliu. Sătenii se pot prezenta la vaccin fără programare. Primarii vor preciza însă un număr minim de oameni care s-au încris până la acea dată pe listele de așteptare pentru imunizare, astfel încât să se poată face o estimare a numărului de doze ale serului Moderna care trebuie transportate în zonă.

Până pe 21 aprilie 2021, în cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la nivelul județului Iași, conform datelor centralizate, au fost efectuate 184.137 de vaccinări. Din acest număr total de persoane vaccinate, 109.807 au fost vaccinate cu prima doză și 74.330 cu a doua doză. Pe data de 20 aprilie 2021 au fost vaccinate 3.377 de persoane, dintre care 2.853 de persoane au primit prima doză și 524 de persoane au primit cea de-a doua doză. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 304 reacții adverse ușoare.

Adauga un comentariu