Local

O familie din Iași, obligată să plătească daune vecinilor din cauza unor inundații! Magistrații i-au obligat să plătească 5.000 de lei reclamanților

Publicat: 28 apr. 2020

Doi ieșeni, soț și soție, au dat în judecată o altă familie. Reclamanții le-au cerut magistraților ieșeni să îi oblige pe vecini la plata unor daune. Instanța a admis acțiunea și i-a pus pe vecini să achite 5.000 de lei, din cauza unor inundații

O familie din municipiul Iași a fost obligată de judecători să le achite daune unor vecini din pricina unor inundații. Astfel, recent, Judecătoria Iași a admis cererea formulată de doi soți, M.S. și C.S., și i-au obligat pe cei doi vecini ai acestora la plata unor despăgubiri.

„Instanța admite în parte cererea civilă cu obiect răspundere civilă delictuală formulată de reclamanți în contradictoriu cu pârâții V.A.B. și G.A.B. Obligă pârâții să le achite reclamanților suma de 5.000 de lei, drept daune materiale”, au menționat recent judecătorii ieșeni.

Mai multe inundații

Prin cererea de chemare în judecată înregistrată la Judecătoria Iași pe data de 22 octombrie 2018, cei doi soți și-au dat în judecată vecinii și au cerut obligarea acestora la plata sumei de 5.000 de lei, drept daune materiale, pentru prejudiciul cauzat la apartamentul reclamanților ca urmare a inundațiilor repetate, provocate în mai 2017, 27 august 2017, 8 octombrie 2017, 9 noiembrie, 1 decembrie și 13 decembrie 2017.

„Pârâții au locuit în calitate de chiriași în apartamentul din blocul situat în municipiul Iași, începând cu anul 2015, iar, din anul 2018, pârâta a devenit proprietara de drept al acestui apartament și a continuat să locuiască acolo alături de soțul ei și de copilul lor minor. La datele indicate au avut loc inundații ale mai multor camere din apartamentul nostru, inundații datorate conduitei neglijente a pârâților față de lucrurile aflate în apartamentul vecin și în paza lor. Aceste incidente din timpul raporturilor de vecinătate dintre noi au fost constatate și de reprezentanți ai unor instituții, au fost raportate și la Poliție, pârâții fiind atenționați asupra lor, însă fără succes”, au precizat reclamanții în fața instanței.

Ei au adăugat că, pentru unele daune suferite ca urmare a inundațiilor din perioada mai – august 2017, au fost despăgubiți de asiguratorul Omniasig SA, care le-a dat reclamanților sumele de 1.000 de lei și, respectiv, 239 de lei.
De cealaltă parte, pârâții au solicitat respingerea acțiunii, susținând că, de fapt, au locuit sporadic în respectivul apartament.

„Nu suntem noi de vină și nici măcar proprietarii pentru că țevile de la instalația de încălzire erau foarte vechi și au cedat pe rând. Proprietarii s-au implicat în schimbarea instalației, iar unele defecțiuni erau ale unor instalații aflate în co-proprietate”, au afirmat pârâții.

În cele din urmă, judecătorii ieșeni i-au pus pe aceștia la plata de daune, din cauza inundațiilor amintite.

Adauga un comentariu