National

O femeie a fost transportată de urgenta la spital după ce s-a vaccinat! Suspiciune de șoc anafilactic

Publicat: 22 ian. 2021
doza de vaccin anti-covid-19
Situația Covid-19 în județul Iași

O femeie în vârstă de 55 de ani, angajată a unui cămin de vârstnici din Gherla, a fost transportată de urgență la spital după ce ar fi suferit o reacție adversă la scurt timp după ce i s-a administrat serul vaccinului anti-COVID-19

Martorii au declarat pentru foaiatransilvană.ro că femeia era contabilul instituției. Aceasta părea mai mult inertă.

”S-a sunat de urgență la 112 și am așteptat mai bine de o oră să vină ambulanța. Colega noatră era galbenă la față. Nici nu m-am putut uita. Au ținut-o în ambulanță mai bine de 30 de minute, după care au dus-o la spitalul din Gherla”, a declarat un martor, pentru sursa menționată.

Managerul spitalului exclude posibilitatea unui șoc anafilactic
Managerul Spitalului Gherla, Rodica Somlea, infirmă ipoteza apărută în presa locală, și anume șocul anafilactic.

„Ce vă pot spune este că doamna a ajuns la noi conștientă și a fost adusă cu ambulanța de la căminul de bătrâni. Nu are probleme de naturală neurologică, pentru că a fost consultată și de un medic intern și de cel neurolog. Funcțiile vitale au valori normale. Eu nu vă pot spune dacă a fost sau nu vaccinată. Nu am întrebat-o asta”, a spus managerul Rodica Somlea, potrivit Gândul.ro.

Un oficial de la Spitalulul Municipal Gherla a declarat că persoana adusă cu ambulanța de la Centrul pentru Persoane Vârstnice a fost internată de urgență și va rămâne sub observația medicilor.

Cei de la DGASPC Cluj spun că persoana în cauză a acuzat o stare de rău, la scurt timp după ce a fost vaccinat.

”În urma discuției cu echipa de medici care asistă procesul de vaccinare a rezultat faptul că persoana în cauză a prezentat o stare de lipotimie motiv pentru care a fost solicitat serviciul de ambulanță, în prezent fiind internată în Spitalul Municipal Gherla cu Stare post vaccinare anti Covid 19 și va rămâne în continuare spitalizată pentru monitorizare”, au comunicat cei de la DGASPC Cluj.

Adauga un comentariu