International

O femeie din Australia a primit din greșeală de la o firmă de criptomonede 10,5 milioane de dolari. După cât timp a fost descoperită tranzacția

Publicat: 31 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O femeie din Australia a primit din greșeală de la o firmă de criptomonede 105 milioane de dolari. După cât timp a fost descoperită tranzacția
Compania Crypto.com a dat-o în judecată pe Thevamanogari Manivel și pe sora ei, Thilagavathy Gangadory, după ce a sesizat greșeala

O femeie din Australia a devenit mai bogată pentru o perioadă cu 10.5 milioane de dolari, după ce o firmă cunoscută de criptomonede a transferat din greșeală suma în contul acesteia. Eroarea a fost depistată după nu mai puțin de 7 luni, relatează Herald Sun.

Compania a dat-o în judecată pe Thevamanogari Manivel și pe sora ei, Thilagavathy Gangadory pentru a recupera prejudiciul.

O firmă de criptomonede a trimis din greșeală unei femei o sumă exorbitantă

Compania Crypto.com a trimis în luna mai a anului 2021 lui Thevamanogari Manivel, o femeie din Australia, suma de aproximativ 10,5 milioane de dolari, dim greșeală. De asemenea, și sora acesteia, Thilagavathy Gangadory, a fost inclusă în poveste. După ce a sesizat greșeala, conform Herald Sun, firma a acționat în instanță.

Compania a încercat în luna mai 2021 să-i transfere lui Manivel suma de 100 de dolari. Însă, din greșeală, în secțiunea de plată a transferului a fost introdus un număr de cont, astfel că femeii i-a fost trimisă suma de 10.474.143 de dolari. Paguba a fost descoperită cu prilejul unui audit al firmei care s-a desfășurat la sfârșitul anului trecut.

La acel moment, firma a încercat să-și recupereze banii, însă reprezentanții acesteia au realizat că o parte semnificativă din sumă, mai precis 1,35 milioane de dolari, a dispărut. Banii au fost cheltuiți pentru o locuință de lux cu cinci dormitoare, iar restul banilor au fost transferați în alte conturi.

Imobilul situat într-un cartier mărginaș al orașului Melbourne, Craigieburn, care dispune de patru băi, o sală de sport și un cinematograf, a fost cumpărat pe data de 3 februarie 2022.

Compania a blocat contul bancar al femeii din Australia

La doar câteva zile distanță, Crypto.com a elaborat un ordin de blocare a contului bancar al acesteia, însă banii fuseseră transferați pe numele altor indivizi, în timp ce casa a fost trecută pe numele surorii acesteia, Thilagavathy Gangadory, din Malaezia, înainte ca Crypto.com să poată primi un ordin de sechestru, în luna martie.

Ulterior, compania a dat-o în judecată pe Thilagavathy Gangadory pentru a obține banii cheltuiți pe imobil, plus 10 la sută dobândă.

Cele două femei nu s-au prezentat la termenele stabilite de judecător, pe motiv că sunt în căutarea unui apărător legal.

Judecătorul James Dudley Elliott a dispus ca proprietara casei să restituie către Crypto.com 1,35 milioane de dolari și o dobândă de 27.369 de dolari. Legat de suma rămasă, situația este în prezent neclară, fiindcă procesul este în curs de desfășurare.

Avocații companiei nu au vrut să comenteze cazul pentru presa din Australia, menționând că este vorba de un proces care nu s-a încheiat.

Un alt caz similar s-a produs în Iași, unde un bărbat a primit în cont suma de 130.000 lei din greșeală de la o firmă de salubritate. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis acțiunea formulată de SC Salubris SA. Astfel, magistrații ieșeni l-au obligat pe Ionel Andrei Craiu să returneze 131.702 lei, plus cheltuieli de judecată de 5.608 lei.

Astfel, compania de criptomonede care a trimis din greșeală suma colosală acum așteaptă soluționarea procesului în instanță, după ce femeia din Australia nu a vrut să restituie banii.

Adauga un comentariu