Local

O femeie din comuna ieșeană Cotnari a fost lăsată într-o baltă de sânge după ce a luat o bătaie soră cu moartea! Fratele și cumnata ei au tras în ea ca într-un sac de box și apoi au fugit! Agresorii au rămas în libertate – FOTO

Publicat: 24 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O femeie din comuna ieșeană Cotnari a fost lăsată într-o baltă de sânge după ce a luat o bătaie soră cu moartea Fratele și cumnata ei au tras în ea ca într-un sac de box și apoi au fugit Agresorii au rămas în libertate  FOTO
Tatiana și Vasile Dănilă au bătut-o pe sora, respectiv cumnata lor și apoi au fugit de la locul incidentului

O femeie din comuna ieșeană Cotnari a fost lăsată într-o baltă de sânge după ce a luat o bătaie soră cu moartea de la fratele și cumnata ei. Aceștia au lovit-o atât cu mâinile, cât și cu picioarele, în propria ei curte, iar apoi au fugit. Vecinii au văzut incidentul de pe geam, însă de frică nu a intervenit nimeni. Indivizii au primit inițial între 1 și 2 ani de închisoare cu suspendare, dar în final au scăpat de orice pedeapsă

Tatiana și Vasile Dănilă sunt doi ieșeni din comuna Cotnari, care au bătut-o pe sora, respectiv cumnata, cu mâinile și cu picioarele, ulterior fugind de la locul incidentului. Aceștia au fost trimiși în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. Inițial au primit 1 și 2 ani de închisoare cu suspendare, dar persoana vătămată și-a retras plângerea. Astfel, agresorii au scăpat de orice pedeapsă.

o poză cu un bărbat cu un par în mână
Cei doi soți au lovit-o cu un par și cu alte obiecte de lemn

O femeie din comuna ieșeană Cotnari a fost lăsată într-o baltă de sânge

o poză cu un bărbat, care arată pumnul
După ce au atacat-o cu diferite obiecte lemnoase, au început să tragă și cu mâinile și cu picioarele în ea, mai apoi lăsând-o să zacă într-o baltă de sânge

În data de 05.04.2018, o femeie din comuna ieșeană Cotnari a fost agresată fizic de către fratele și cumnata ei, Vasile și Tatiana Dănilă. Aceștia au bătut-o în cel mai crunt mod posibil, ulterior părăsind curtea și lăsând-o să zacă întinsă pe jos.

Evenimentul a fost surprins de către un vecin de-al victimei, însă când a decis să intervină, indivizii au părăsit deja curtea.

„În seara zilei de 05.04.2018, persoana vătămată a fost agresată fizic de către fratele ei şi soţia acestuia, suferind leziuni care au necesitat un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, conform certificatului medico-legal. Fiind audiată în calitate de martor, numita a arătat că în acea zi era la biserică și că, atunci când s-a întors acasă, salvarea era deja la poartă, persoana vătămată fiind lovită.

A arătat martorul că victima era împreună cu numitul, fiind lovit, însă refuzând îngrijirile medicale, întrucât trebuia să plece în altă țară. Martorul a adăugat că persoana vătămată i-a relatat că nu își mai aduce aminte exact cine a lovit-o, întrucât au sărit toți trei pe ea, adică inculpații și numitul. Martorul a arătat că știe că inculpații au lovit persoana vătămată în cap cu un par și că au fost mai multe conflicte între aceștia, părțile fiind vecini.

De asemenea, reţine instanţa că cele relatate de către martorul sunt confirmate de declaraţia martorului, aceasta relatând că a văzut cum, în joia mare a anului 2018, numitul a sărit gardul la persoana vătămată, iar mai apoi au sărit și inculpații. Acesta a arătat că a văzut cum aceștia au început să o lovească pe persoana vătămată cu un par, apoi au lăsat-o acolo.

Potrivit martorului, soțul acesteia a dus-o în curte, iar mai apoi, spre seară, au venit poliția și ambulanța. Martorul a susținut că a văzut bine incidentul, întrucât locuiește cu o casă mai sus, fără să iasă din curte în momentul în care s-a întâmplat. De asemenea, acesta a susținut că, după ce au lovit persoana vătămată, inculpații au sărit gardul înapoi, relatând că părțile s-au mai certat și cu alte ocazii.

Potrivit martorului, vederea spre casa persoanei vătămate este fără obstacole, acesta văzând că, atunci când respectivul a ieșit din casă, inculpații plecaseră”, au declarat anchetatorii.

o poză cu o mașină de poliție
La locul faptei a intervenit un echipaj de poliție și o ambulanță

Agresorii au scăpat de orice pedeapsă

o poză cu o ambulanță
Persoana vătămată a fost transportată la spital, unde a avut nevoie de îngriji medicale de specialitate

Tatiana și Vasile Dănilă au fost trimiși în judecată sub acuzația de violență în familie și inițial au primit 1 și 2 ani cu suspendare. Dar, în data de 19.01.2023, Curtea de Apel a pronunțat decizia finală, prin care înlătură orice sentință din cauza faptului că victima și-a retras plângerea.

„În baza art. 396, alin. (6), Cod de procedură penală, cu referire la art. 17, alin. (2), Cod de procedură penală şi art. 16, alin. (1), lit. g, teza I, Cod procedură penală, coroborat cu art. 158, Cod penal, încetează procesul penal împotriva inculpaţilor pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, prevăzute de art. 193, alin. (2), Cod penal, raportată la art. 199, alin. (1), Cod penal, ca urmare a retragerii plângerii prealabile de către persoana vătămată”, au mai spus judecătorii.

În legătură cu ieșenii ce și-au bătut sora, respectiv cumnata, și au lăsat-o într-o baltă de sânge, iar mai apoi au fugit, magistrații au comunicat că vor închide procesul. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluționarea apelurilor inculpaților rămân în sarcina statului, dar persoana vătămată este obligată să achite suma de 1.400 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Adauga un comentariu