National

O femeie din Deva s-a vindecat de COVID-19, după ce a stat trei luni la ATI: „Nu mă puteam mișca, nu îmi simțeam picioarele”

Publicat: 25 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O femeie din Deva s-a vindecat de COVID-19 după ce a stat trei luni la ATI Nu mă puteam mișca nu îmi simțeam picioarele
După jumătate de an de internări și recuperare, femeia care s-a luptat cu temutul virus, a revenit la serviciu, fiind primită cu brațele deschise de echipa de la Consiliul Județean Hunedoara.

La Deva s-a întâmplat o minune! O femeie, care a stat trei luni internată la Terapie Intensivă și a fost în comă timp de două luni, a învins moartea și s-a vindecat de COVID-19.

Potrivit Antena 3, femeia în vârstă de 38 de ani a fost unul dintre cele mai grave cazuri de infecție cu COVID-19 din Spitalele Deva și Timișoara. Ea a reușit să îi uimească pe medicii care îi dădeau zero șanse de supraviețuire. La câteva zile de la internarea la Spitalul de Urgență din Deva, starea femeii s-a agravat, fapt ce a necesitat tansportarea acesteia la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

„Mă rugăm la Dumnezeu să îmi dea putere să rezist pentru copil, că doar atât am avut. Dar, după aceea n-am mai știut absolut nimic. Cu greu am fost detubată, după două luni de intubare.”, povestește femeia.

Femeia a fost în comă și nu știe ce s-a întâmplat în jurul ei. Cu toate acestea, ea și-a dorit să ajungă acasă la fiica ei

„Îmi închipuiam eu că intră pe geam și se culcă în pat lângă mine și dormeam îmbrățișată cu ea. Era visul care m-a întărit și m-a care ținut în viață.”

Medicii care au avut grijă de ea au dezvăluit că a avut plămânii afectați în proporție de 80%. Femeia a fost supusă la zeci de intervenții medicale, fapt ce a făcut ca viața acesteia să se schimbe radical.

„Soțul meu a avut grijă de mine ca de un copil mic. Nu mă puteam mișca, nu îmi simțeam picioarele. Stăteam inertă în pat. După aceea au urmat dureri îngrozitoare.”

După jumătate de an de internări și recuperare, femeia care s-a luptat cu temutul virus, a revenit la serviciu, fiind primită cu brațele deschise de echipa de la Consiliul Județean Hunedoara.

Coronavirus în România. Iată câte cazuri s-au înregistrat până pe 25 aprilie

Până duminică, 25 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.046.264 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

972.476 de pacienți au fost declarați vindecați, potrivit știrioficiale.ro

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.542 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 27.394 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 24.04.2021 (10:00) – 25.04.2021 (10:00) au fost raportate 127 de decese (66 bărbați și 61 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava,  Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 30-39 ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 10 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 26 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 45 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 39 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

118 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 7 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Adauga un comentariu