Actualitate

O femeie operată la un spital din Botoșani, transferată în stare critică la Iași! Prognosticul medicilor este rezervat

Publicat: 01 mai 2020

O botoșăneancă se zbate între viață și moarte într-un spital din Iași. Femeia a fost transferată de urgență după ce a suferit niște complicații în urma unei operații făcute în orașul natal. Mai mult decât atât, a fost diagnosticată cu coronavirus. Prognosticul medicilor este rezervat

În cursul zilei de ieri, o femeie în vârstă de 53 de ani din Botoșani a fost transferată de urgență la Iași, după ce a fost diagnosticată cu coronavirus și peritonită. Aceasta fusese operată în urmă cu câteva săptămâni la Botoșani. Starea ei părea să fie stabilă, însă o durere abdominală a trimis-o la spital. S-a întors la Botoșani, dar a aflat că, între timp, Spitalul Județean Botoșani devenise spital COVID, așa că a plecat la Dorohoi. La Dorohoi nu exista competența pentru a interveni chirurgical, așa că a fost trimisă la Iași. Aici a ajuns cu o complicație postoperatorie cu observație medicală de peritonită.

Starea de sănătate a pacientei este critică

O pacientă în vârstă de 53 de ani din Botoșani a suferit ieri o intervenție chirurgicală la Clinica Chirurgie III din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași. Pentru că a fost diagnosticată cu două infecții și starea acesteia este încă gravă, prognosticul medicilor este rezervat.

„Pacienta în vârstă de 53 de ani din Botoșani operată inițial la Spitalul județean Botoșani a fost transferată la Iași pentru o complicație postoperatorie cu observația peritonită. Aceasta a fost internată și operată la Clinica Chirurgie III. Pacienta este testată covid pozitiv. Aceasta a suferit o intervenție chirurgicală într-o sală de operații special amenajată, cu echipa de anestezie și chirurgie în echipamente de nivel înalt. Din cauza faptului că suferă de două infecții, de peritonită, o afecțiune severă, dar și de coronavirus, prognosticul este rezervat. Starea acesteia este critică. Femeia nu are alte boli asociate”, a specificat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

În funcție de starea femeii se va decide dacă aceasta va fi transferată la Spitalul de Neurochirurgie sau la Spitalul de Boli Infecțioase.

Comentarii
Adauga un comentariu