International

O fetiţă din Italia, în vârstă de 11 ani, a murit după ce s-a infectat cu Delta

Publicat: 28 iul. 2021
Banner covid-19
Lista orașe și municipii cu incidența mai mare sau egală cu 3/1000 loc

O fetiță, în vârstă de doar 11 ani din Sicilia a murit, după ce s-a infectat cu tulpina Delta a coronavirusului. Pacienta a contractat virusul chiar de la sora ei, care revenise recent din Spania.

Ariele avea în istoric numeroase internări în unităţi medicale. Fetița de numai 11 ani era diagnosticată cu o boală rară, încă de la naștere. Din nefericire însă, în urmă cu 15 zile, Ariele a ajuns pe secția de Anestezie şi Terapie Intensivă după ce s-a infectat cu tulpina Delta a coronavirusului. Virusul a fost contractat chiar de la o soră mai mare care revenise recent din Spania. Familia fetelor a fost acuzată că este anti-vaccinistă.

„La Palermo există doi copii intubați: unul are o soră care se află în Spania de mult timp și părinții sunt anti-vacciniști”, a declarat președintele Regiunii, Nello Musumeci.

După moartea fetiței, Nello Musumeci a revenit cu o declarație mai blândă la adresa familiei: „Ori de câte ori COVID ia o viață, este o înfrângere pentru toată lumea”.

Familia minorei care a decedat susţine că urmau să se vaccineze anti-Covid-19

Rudele fetiţei se apără însă și afirma faptul că nu erau anti-vacciniste și că plănuiau să se vaccineze, însă făcea parte din tabăra celor indeciși.

„E adevărat, am așteptat să treacă timp. Mai întâi din cauza știrilor contradictorii despre riscuri, apoi pentru că Ariele fusese bolnavă”, a declarat Rosalinda, mama fetiței.

Femeia a ţinut să adauge că și-a lăsat fiica cea mare în călătorie pentru că tulpina Delta nu se manifesta încă puternic. Când a coborât de pe navă, fata era deja infectată și prezenta febră. Virusul nu a avut nevoie de mult timp să se răspândească în casă: toate fiicele s-au contaminat, în timp ce părinții au fost ocoliți.

Desiree Farinella, referent pentru sănătate al spitalului în care a murit fetița, a făcut din nou un apel: „Reamintim că toți copiii cu vârsta de 12 ani pot fi vaccinați. În cazul pacienților fragili care nu pot fi vaccinați, familiile trebuie imunizate pentru protecția lor”, scrie Mediafax.

Când au fost descoperite primele cazuri de Delta în Iași

Amintim că, pe 6 iulie 2021, au fost confirmate primele cazuri de infectare cu tulpina Delta în Iași. Până în prezent, în județeul Iași au fost confirmate 11 cazuri de Delta. Medicii ieșeni au anunțat că au intrat în alertă după ce mai multe persoane au fost confirmate pozitiv cu noua tulpină. În total, pe 6 iulie 2021, zece persoane au fost confirmate cu această tulpină. Trei pacienți din județul Iași, care au fost depistați cu noua tulpină, au vârste de 42, 61 și 68 de ani, iar alte șapte persoane erau din județul Bacău. Medicii ieșeni spun că, în câteva luni, cazurile de COVID-19 vor „exploda”, dar spitalele sunt pregătite. Creșterea rapidă a infectărilor ar fi determinată de apariția noilor tulpini ale virusului, care sunt mult mai contagioase. Doctorii îi îndeamnă în continuare pe ieșeni să se imunizeze.

Tulpina Delta a făcut prima victimă la Iași

Marți, 20 iulie 2021, a fost declarat primul deces al unui pacient infectat cu tulpina Delta. Victima a fost o femeie de 90 de ani internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Ea a fost internată pe 6 iulie 2021 și s-a numărat printre primele persoane infectate din județ. La internare, acesteia i-au fost recoltate și probe pentru test, ele ajungând la București pe 8 iulie 2021, două zile mai târziu.
Bătrâna a murit pe 12 iulie 2021, iar rezultatele testelor care au confirmat că este infectată cu noua tulpină au ajuns pe 20 iulie 2021. Medicii au ridicat suspiciunea de infectare deoarece fiul său se întorsese din străinătate și prezenta simptome de infectare. Rezultatul acestuia a fost negativ. În prezent, în Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași sunt internați alți doi pacienți infectați cu Delta. Aceștia sunt stabili, internați pe sector, sub supravegherea medicilor.

Adauga un comentariu