Titlurile zilei

O fetiță în vârstă de doi ani se zbate între viață și moarte la Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Timp de o lună de zile, medicii au încercat să îi pună un diagnostic. „Am mers în trei spitale până acum” – FOTO

Publicat: 27 apr. 2023
_____ Vizualizări 8 Comentarii
O fetiță în vârstă de doi ani se zbate între viață și moarte la Spitalul Sf. Maria din Iași. Timp de o lună de zile medicii au încercat să îi pună un diagnostic. Am mers în trei spitale până acum - FOTO
Andrei Iris Zenayda Ioana, o fetiță în vârstă de doi ani are nevoie urgentă de sânge, în special grupa AB4 pozitiv

Iris Zenayda Ioana Andrei, o fetiță în vârstă de doi ani, se află în stare gravă la Spitalul „Sf. Maria” din Iași, la secția Anestezie și Terapie Intensivă. Fetița a fost infectată cu Coronavirus, fiind asimptomatică, iar acum suferă de sindromul post-COVID care îi afectează ficatul și plămânii

În urmă cu o lună, fetița a început să se simtă rău, moment în care părinții au mers cu ea la spital pentru investigații. Până acum, copila a fost în trei unități mediale și a fost văzută de mai mulți doctori.

După aproape o lună de investigații, medicii din Iași au descoperit cauza pentru care fetița în vârstă de doi ani este bolnavă

o poză cu Andrei Iris Zenayda Ioana
Andrei Oana Lăcrămioara, umblă de aproximativ o lună prin spitale cu fetița ei de doi ani, Zenayda

În urmă cu o lună, micuța Zenayda a început să se simtă rău, prezentând anumite simptome, cum ar fi febră și amețeli. Fetiței i-au apărut pe corp niște pete de culoarea albastră, moment în care părinții au dus-o la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc pentru niște investigații. De acolo a fost transferată la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan Cel Nou” Suceava și în cele din urmă a ajuns la Spitalul „Sf. Maria” din Iași, unde medicii au descoperit faptul că fetița de doi ani suferă de sindromul post-COVID.

„Am mers în trei spitale până acum. Am fost la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde medicii au spus că fetița mea are probleme la ficat. Într-adevăr, are probleme la ficat, dar asta tot din cauza sindromului post-COVID. Diagnosticul pus de către medici a fost cel de hepatita A. După aceea am fost transferați la Spitalul Județean de Urgență «Sf. Ioan Cel Nou» Suceava, unde am stat o săptămână.

Din nou, medicii nu și-au dat seama ce are fetița mea, cu toate că s-au făcut zeci de analize. Abia când am fost transferați la Iași, la Spitalul «Sf. Maria», medicii au spus că este posibil să aibă sindromul post-COVID. Acum se află într-o stare gravă la spital, are plămânii afectați și ficatul”, declară mama fetiței, Oana Lăcrămioara Andrei.

Sindromul post-COVID afectează și copiii de vârstă mică

o poză cu Andrei Iris Zenayda Ioana în spital
Ieșenii care doresc să o ajute se pot prezenta la orice centru de donare sânge și trebuie să menționeze numele complet al fetei

Sindromul post-COVID la copii este o afecțiune relativ nouă și cercetătorii încă încearcă să înțeleagă mai bine cauzele și simptomele acestuia.

„Este un sindrom care nu poate fi pus în evidență chiar din prima etapă. Să zicem că zarurile au fost de partea noastră sau, mai bine, de partea copilului. Cel mai important este că s-a pus diagnosticul, urmează terapia și încercăm să facem tot ceea ce este necesar pentru acest copil. Acest sindrom este unul inflamator multisistemic și este un sindrom cu risc.

Până la urmă, este în funcție și de particularitatea cazului, este un copil de vârstă mică și acest sindrom se întâlnește la copii și la grupa de vârstă mică, unde se încadrează și pacienta. Partea dificilă este că este un sindrom nou și nu poate fi descoperit atât de ușor”, declară dr. Solange Tamara Roșu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sf. Maria”.

Iris Zenayda Ioana Andrei a fost infectată cu Coronavirus, însă acest lucru nu a fost știut de nimeni. Micuța nu a prezentat simptome, iar din acest motiv s-a aflat greu faptul că suferă de un sindrom post-COVID care în prezent îi afectează ficatul și plămânii.

„Noi avem o lună de când umblăm prin spitale. Dacă medicii din Suceava își dădeau seama ce problemă are fetița mea, poate starea Zenaydei nu se înrăutățea. Fata mea a luat COVID, nu știm de unde, pentru că nimeni din familie nu a avut, dar este posibil să fi luat din locurile de joacă.

Ea acum nu mai are, dar are sindromul post-COVID, are anticorpi care se înmulțesc și îi atacă corpul. Am avut noroc de medicii de la Iași, care și-au dat seama ce are și o ajută, își dau foarte tare interesul”, mărturisește mama fetiței, Oana Lăcrămioara Andrei.

Fetița în vârstă de doi ani este internată în Spitalul „Sf. Maria” din Iași de 12 zile.

Comentarii
  • Sindrom post covrig :)))))))) . Generație de idioți. Ia vedeți mai bine ce vaccinuri are copilul. Sunt milioane de copii din intreaga lume distrusi de vaccinuri, iar marile companii pompează miliarde în despagubiri în urma proceselor.
    Dar chiar și așa, e mai rentabil să dai despagubiri decât să scoți un produs de pe piață.

  • Sclav modern si gigi spaga
    Iar mancati cacat cu vaccinurile voastre ?
    Ce vaccin poate avea un copil de 2 ani idiotilor in afara de cele pe care le aveti si voi retarzilor, mai bine nu le aveati si crapati si mai scapa de 2 idioti omenirea.

  • @Adi
    Ce vaccin poate avea? Fix vaccinul, chipurile, anti hepatita, destrămatule!!!
    Un vaccin care se face în maternitate fără să întrebe pe nimeni, dacă nu ești atent. Și care poate crea o afectiune mai grava a ficatului decât așa zisa protecție impotriva hepatitei.
    Bineînțeles că dacă creierul spălat nu aude la știri astfel de cazuri, el trăiește în bula lui. Știrile „ie” informație.
    Sau dacă mă ta n a fost violată înseamnă că nu există violuri în lume.
    Vai de capu’ vostru de roboți!!!

  • Sunt mama unei fetite care a murit din cauza unui vaccin in 1992. Asa ca, sistemul sanitar din Romania te omoara planificat. Ce daca in Constitutie scrie ca ai dreptul la Educatie, Sanatate, Munca etc nu intereseaza oe nimeni. Din pacate cei care conduc destinul Romaniei sunt analfabeti functional pentru ca, cei dotati stau nu vor sa se bage in troaca de porci. Dumnezeu cu mila daca mai are timp si de noi.

  • Sunt mama unei fetite care a murit din cauza unui vaccin in 1992. Asa ca, sistemul sanitar din Romania te omoara planificat. Ce daca in Constitutie scrie ca ai dreptul la Educatie, Sanatate, Munca etc nu intereseaza oe nimeni. Din pacate cei care conduc destinul Romaniei sunt analfabeti functional pentru ca, cei dotati stau nu vor sa se bage in troaca de porci. Dumnezeu cu mila daca mai are timp si de noi.

  • Și cu ce o ajută să vorbească de râu doctorii din primele 2 spitale? Vorbesc unii/ unele in necunoștință de cauză, nu înțeleg decât bucățele din care fac apoi o minciună gogonată. Mai bine s-ar ruga pt copil decât să facă zâzanie prin presă cu minciuni

Adauga un comentariu