Economic Local

O firmă din Botoșani vrea să furnizeze contoare companiei ApaVital! Contractul este de 300.000 de euro

Publicat: 15 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O firmă din Botoșani vrea să furnizeze contoare companiei ApaVital Contractul este de 300.000 de euro
ApaVital SA a demarat o nouă achiziție

Peste 5.000 de module radio vor fi achiziționate de ApaVital. La procedura demarată la începutul lunii iunie 2021 s-a prezentat o singură firmă din Botoșani. Oferta a intrat în etapa de evaluare financiară. Citirea consumului se va realiza prin intermediul dispozitivelor de tip Bluetooth

Compania de apă-canal a lansat o nouă licitație ce face parte din programul anual de investiții. Recent, ApaVital a demarat procedura pentru achiziția unor sisteme mobile de colectare date pentru contoare și accesorii. Prevederea bugetară a procedurii este de 1.482.007 lei, fără TVA, aproximativ 300.000 de euro. La sesiunea de depunere a ofertelor s-a prezentat o singură firmă: Vestra Industry SRL, din Botoșani. Societatea este deținută de 4 asociați: Valeriu Iftime, Doru Popa, Ovidiu Jitaru, Petru Parfenov.

În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri record, de 103,9 milioane lei, aproape 20 de milioane de euro. Nici profitul nu a fost de neglijat, a ajuns la 2 milioane de euro. În societate sunt înregistrați 65 de angajați. Conform necesarului, este nevoie de 5.020 module de comunicație radio, 500 de șuruburi din plastic pentru prinderea modulelor, 20 dispozitive Bluetooth pentru citirea modulelor radio, 20 licențe software pentru citirea modulelor radio și 4 pachete pentru upgrade software pentru citirea modulelor radio.

Echipamentele sunt necesare în contextul în care rețelele vor fi extinse

Noile echipamente vor fi folosite pentru citirea fidelă a consumului.

„ApaVital SA are ca principal obiect de activitate furnizarea de servicii de apă, canalizare și epurare a apelor uzate, având ca arie de operare zone din județele Iași, Neamț, Vaslui și Botoșani. Misiunea ApaVital este furnizarea continuă a serviciilor de alimentare cu apă, canalizare și epurare către toți consumatorii, respectând indicatorii de claritate și eficiență. Marea majoritate a contoarelor aflate în decontare cu utilizatorii serviciilor noastre sunt fabricate de Itron, proporția acestora fiind de aproxiamtiv 95 la sută din numărul total de branșamente. Aceste contoare sunt preechipate în vederea montării de transmițătoare radio, în cadrul societății existând o aplicație informatică specifică de procesare a datelor furnizate de modulele radio pe care le soclităm”, se arată în caietul de sarcini.

O achiziție similară a fost organizată în 2020.

ApaVital cheltuie 12 milioane de euro doar pe piese auto de schimb

Recent, ApaVital SA a finalizat o licitație pentru achiziția de accesorii și piese pentru vehiculele din dotare. Valoarea estimată a contractului este de 58.878.328 lei, fără TVA, aproape 12 milioane euro. Licitația a fost împărțită în două loturi. Primul lot conține piese și accesorii pentru vehicule și pentru motoare de vehicule sub 3,5 tone, iar al doilea lot conține piese pentru autovehicule transport marfă sub 3,5 tone, autovehicule cu destinație specială, utilaje autopropulsate pentru lucrări, semiremorci, remorci. Primul lot a fost câștigat de societatea Romtec Austria SRL, din Iași, în timp ce al doilea lot a fost adjudecat de Romdav SRL. Valoarea finală a contractul se apropie de prevederea bugetară inițială. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru pe o perioadă de 2 ani. Un contract similar a fost semnat în trecut cu Romtec Austria.

Adauga un comentariu