Economic Local

O firmă din București furnizează autolaboratoare cu tehnică criminalistică! IPJ Iași va plăti 60.000 de euro

Publicat: 22 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O firmă din București furnizează autolaboratoare cu tehnică criminalistică IPJ Iași va plăti 60.000 de euro
Criminaliștii din cadrul IPJ Iași vor beneficia de tehnică modernă. S-a semnat contractul pentru furnizarea echipamentelor

Două noi autolaboratoare vor intra în dotarea IPJ Iași. Investiția face parte dintr-un program de cooperare cu Republica Moldova. Comisia de evaluare a ales oferta cu prețul cel mai mic. O firmă din București a câștigat procedura

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași a finalizat o achiziție în cadrul Programului de Cooperare cu Republica Moldova. Recent, a fost demarată licitația pentru achiziția unui număr de două autolaboratoare (SUV 4×4) dotate cu tehnică criminalistică. Prevederea bugetară a procedurii este de 275.882 lei, fără TVA, aproximativ 60.000 de euro. La sesiunea de depunere a ofertelor s-au înscris două societăți: Stimpex SA (București) și Okura Consult SRL (București). Comisia de evaluare a stabilit că societatea din București a oferit cea mai bună ofertă, în valoare de 254.800 lei, fără TVA. Societatea câștigătoare este controlată de Marcel Istrate. În 2019, cifra de afaceri a societății a fost de 78,4 milioane lei, profit de 590.903 lei, datorii de 17,9 milioane lei, cu un număr de 132 de angajați. Nu în ultimul rând, a fost lansată altă licitație pentru achiziția mai multor loturi de echipamente pentru investigații criminale.

Autolaboratoarele trebuie să aibă o garanție de minimum 36 de luni

Personalul care se va ocupa de cele două autolaboratoare va fi instruit de către reprezentanții firmei câștigătoare. „Contractantul este responsabil pentru instruirea la locul de livrare a personalului desemnat de autoritatea contractantă. Scopul instruirii este de a transfera cunoștințele necesare pentru a opera autospecialele de criminalistică și toate echipamentele instalate pe acestea. Numărul persoanelor care vor fi instruite este de minimum două persoane, timp de minimum două ore într-o zi calendaristică la alegere. Perioada de garanție pentru autoturismul oferit va fi de minimum 36 de luni sau minimum 100.000 km pentru funcționarea fără defecțiuni, iar pentru celelalte echipamente de minimum 12 luni pentru funcționarea fără defecțiuni”, se arată în caietul de sarcini. IPJ a anunțat și achiziția mai multor loturi de calculatoare.

IPJ a organizat alte licitații în cadrul aceluiași program de cooperare

Nu în ultimul rând, în luna aprilie 2021, IPJ Iași a demarat altă licitație pentru achiziția unui autovehicul.

„În cadrul compartimentului nu există în dotare un autovehicul pentru transportul materialelor pentru desfășurarea activităților de prevenire a criminalității. Acest autovehicul va asigura atât transportul lucrătorilor, cât și a materialelor necesare. Acest autovehicul va asigura atât transportul lucrătorilor, cât și a materialelor necesare. Achiziționarea autovehiculului are drept scop creșterea mobilității privind transportul lucrătorilor din cadrul Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalitatii Iași, dar și a materialelor necesare derulării de activități informativ-preventive, pentru prevenirea criminalității, inclusiv a infracționalității transfrontaliere”, se arată în caietul de sarcini.

Conform cerințelor, perioada de garanție pentru autoturismul oferit va fi de minimum 36 de luni sau de minimum 100.000 de kilometri. Valoarea estimată a investiției este de 134.000 de lei, aproape 30.000 de euro.

Adauga un comentariu