Economic Local

O firmă din Iași a câștigat contractul pentru sistemul de climatizare din primărie

Publicat: 23 oct. 2019

Recent, Primăria Iași a semnat un contract pentru achiziționarea unui sistem de climatizare ce urmează să fie montat la etajul al doilea al Palatului Roznovanu. Licitația a avut o prevedere bugetară de 430.252 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Societatea Inbit SRL, din Iași, a câștigat cu oferta financiară de 427.472 lei, fără TVA. Obiectul contractului constă în achiziția și montajul unei instalații de climatizare formată din două unități externe (73kw) și 41 unități interne. Durata de execuție este de 3 luni, iar garanția produselor trebuie să fie de 2 ani.

Motivele edililor

Edilii au precizat că, pe timp de vară, angajații sunt afectați de temperaturile ridicate. „Palatul Roset-Roznovanu este un monument de arhitectură, construit în deceniile 7-10 ale secolului al XVIII-lea. Clădirea adăpostește actualul sediu al primăriei Iași. Imobilul este monument istoric. Recent au fost executate lucrări de reparații capitale la învelitoarea de tablă și fațadă. Clădirea cuprinde birouri, sala de ședințe, cabinete Primar și Viceprimari, precum și spații de circulație. Regimul de înălțime este parter și două etaje. Etajul al doilea este situat în mansarda clădirii. Pe parcursul sezonului estival, în spațiile de la ultimul nivel, situate imediat sub acoperiș, temperatura ambiantă crește până la valori foarte mari. În vederea asigurării unui climat de lucru corespunzător, este necesară realizarea unei instalații de climatizare”, se arată în caietul de sarciniloading...

Comentarii
  • Eheei, apuse vremuri cand Nanasul dadea din nas sau din mustata si hop ! ateriza pe masa contractul pentru campeon. Acu campeonul are aer neconditionat dar racoros mereu. Contract pe viata, ca sa zic asa. Si campeoana are contract pe viata, chiar de-al doilea, ca din primul a iesit cu capu sus si rau nu i-a fost. Nici macar greata matinala, ca in asa matrimoniu nu era de unde. Sau cum.

Adauga un comentariu