Economic Local

O firmă din Iași vrea să furnizeze echipamente de protecție companiei ApaVital! Miza este de 300.000 de euro

Publicat: 14 oct. 2021
Muncitori de la ApaVital pe un șantier
Angajații ApaVital vor primi echipamente noi de lucru

Mai multe loturi de echipamente și îmbrăcăminte vor fi furnizate companiei ApaVital. La licitația organizată recent s-a prezentat o singură societate. În acest moment, oferta a intrat în etapa de evaluare. Contractul are o valoare de 300.000 de euro

Compania de apă-canal a demarat noi licitații. Recent, ApaVital SA a organizat licitația pentru furnizarea mai multor loturi de haine și accesorii vestimentare de lucru și protecție. Valoarea estimată a contractului este de 1.425.700 lei, fără TVA, aproape 300.000 de euro. La procedură a fost depusă o singură ofertă din partea societății Global Sistem SRL, din Iași. Societatea este controlată de Ciprian și Daniela Ciobanu. În 2020, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 3,9 milioane lei, profit de 618.099 lei, datorii de 650.889 lei, cu un număr de 6 angajați.

„Contextul achiziționării echipamentului individual de protecție constă în protejarea lucrătorilor în efectuarea sarcinilor de muncă, eliminarea factorilor de risc (mecanici, biologici, chimici, termici etc.), a bolilor profesionale în conformitate cu legislația în vigoare, iar periodicitatea și condițiile pentru care se acordă acestea sunt reglementate prin contractul colectiv de muncă în vigoare”, se arată în caietul de sarcini.

În 2020, contractul pentru furnizarea echipamentelor a fost semnat cu societatea Global Sistem SRL, din Iași.

Autoritatea contractantă a finalizat lista cu echipamentele solicitate

Licitația fost împărțită în două loturi: încălțăminte de protecție și îmbrăcăminte de uz profesional.

„Mostrele vor fi etichetate cu numele firmei ofertante și numele produsului menționat. Mostrele vor fi ambalate în cutii pe care se va scrie numele ofertantului, adresa ofertantului, lotul și procedura în cadrul căreia se depun și mențiunea mostre. Fiecare cutie va conține un opis cu produsele aflate în interiorul acesteia. Mostrele trimise trebuie să respecte în totalitate cerințele minime impuse pentru fiecare produs în parte. Mostrele nu trebuie inscripționate”, se arată în documentația procedurii.

Conform necesarului vor fi achiziționate antifoane externe, bocanci automatiști, bocani cu bombeu metalic, cască de protecție profesională, cizme pantalon, ochelari de protecție, căciulă de iarnă, ciorapi de iarnă, combinezon impermeabil, mănuși antitermice, mănuși antichimice, mănuși sudor, șapcă personalizată etc.

ApaVital cheltuie 12 milioane de euro pe mai multe loturi de piese

Nu în ultimul rând, ApaVital SA a finalizat altă licitație pentru achiziția de accesorii și piese pentru vehiculele din dotare. Valoarea estimată a contractului este de 58.878.328 lei, fără TVA, aproape 12 milioane de euro. Licitația a fost împărțită în două loturi. Primul lot conține piese și accesorii pentru vehicule și pentru motoare de vehicule sub 3,5 tone, iar al doilea lot conține piese pentru autovehicule transport marfă sub 3,5 tone, autovehicule cu destinație specială, utilaje autopropulsate pentru lucrări, semiremorci, remorci. Primul lot a fost câștigat de societatea Romtec Austria SRL, din Iași, în timp ce al doilea lot a fost adjudecat de Romdav SRL. Valoarea finală a contractul se apropie de prevederea bugetară inițială. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru pe o perioadă de 2 ani. Un contract similar a fost semnat în trecut cu Romtec Austria.
Adauga un comentariu