Eveniment-Social

O firmă ieșeană a dotat 1.000 de clase din România cu tehnologie pentru educație digitală în anul 2022

Publicat: 02 dec. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
O firmă ieșeană a dotat 1.000 de clase din România cu tehnologie pentru educație digitală în anul 2022
Elevii beneficiază acum de încă 1000 de clase din 205 școli și licee din România, dotate cu tehnologie pentru educație digitală pentru dezvoltarea viitorului lor

O firmă ieșeană a dotat 1.000 de clase din 205 școli și licee din România cu tehnologie digitală în anul 2022. La nivel global, sunt remarcate trei tendințe importante ȋn digitalizarea educației. Pilonii în care digitalizarea joacă un rol fundamental sunt: procesul educațional în sine, managementul administrativ și componenta verde a școlii

Compania ieșeană Quartz Matrix a dotat 1.000 de clase, dintre 205 școli și licee din România, de stat și private, cu tehnologie pentru educație digitală. Dintre acestea, 400 de clase beneficiază de tehnologie premium Promethean, lider mondial ȋn echipamente interactive pentru ȋnvățământ. Ȋn următorii ani, consiliile județene vor putea accesa fonduri ȋn valoare totală de aproape un miliard de euro pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență).

tabla digitala
Pilonii în care digitalizarea joacă un rol fundamental sunt: procesul educațional în sine, managementul administrativ și componenta verde a școlii

O firmă ieșeană a dotat 1.000 de clase cu ecrane electrice și videoproiector

maini ce tin o tableta
Pe lângă acestea, unitățile de învățământ au mai fost dotate cu 232 de sisteme cu ecrane electrice și videoproiector, 520 de camere de videoconferință și 90 de routere

În anul 2022, firma ieșeană Quartz Matrix a dotat școli atât din învățământul de stat, cât și din cel privat. Unitățile de învățământ au fost dotate cu 232 de sisteme cu ecrane electrice și videoproiector, 520 de camere de videoconferință și 90 de routere. Un alt exemplu de proiect amplu a fost dotarea cu display-uri interactive Promethean a 40 de săli de clasă de la Transylvania College.

,,Pandemia a accelerat transformarea digitală în diverse domenii, inclusiv în cel al educației. Digitalizarea învățământului nu înseamnă doar ore online, ci tehnologizarea tuturor aspectelor care țin de buna funcționare a unei școli atât la nivel administrativ, cât și în ceea ce privește procesul de predare, învățare, ascultare. Dotările claselor cu display-uri interactive și softuri educaționale sunt completate de investiții pentru soluții moderne de management și eficiență energetică”, declară Magdalena Olaru, managerul Departamentului de Soluții Educaționale din cadrul Quartz Matrix.

În procesul educațional, profesorii sunt încurajați să participe la cursuri de formare și laboratoare pentru crearea de conținut didactic digital. Pentru a fi eficiente instrumente precum display-urile interactive, ele trebuie folosite constant.

clasa in care se afla televizoare si laptopuri pe doua mese
Digitalizarea învățământului nu înseamnă doar ore online, ci tehnologizarea tuturor aspectelor care țin de buna funcționare a unei școli atât la nivel administrativ, cât și în ceea ce privește procesul de predare, învățare, ascultare

Top trei tendințe ȋn digitalizarea educației

copii ce scriu si au in fata cate un calculator
Digitalizarea învățământului nu înseamnă doar ore online

La nivel global, sunt remarcate trei tendințe importante ȋn digitalizarea educației, care se regăsesc și pe plan național. Pilonii în care digitalizarea joacă un rol fundamental sunt: procesul educațional în sine, managementul administrativ și componenta verde a școlii.

Educația digitală înseamnă o infrastructură informatică extinsă ce implică foarte multe riscuri. Aparatura școlii este interconectată la device-urile elevilor sau ale cadrelor didactice. Securitatea cibernetică, a documentelor, capacitatea de management și de control a informațiilor, asigurarea unei comunicări facile și rapide între profesori, elevi și părinți, toate fac parte din realitatea unei școli digitale sigure.

Școala digitală este o clădire verde, sustenabilă din punct de vedere energetic. Cu ajutorul tehnologiei, și consumul de energie poate fi eficientizat. Platforma recent premiată QLeap, dezvoltată de Quartz Matrix, este un instrument ce garantează reducerea costurilor cu cel puțin 11%.

O firmă ieșeană a dotat 1.000 de clase din 205 școli și licee din România cu tehnologie digitală în anul 2022, astfel încât elevii să beneficieze de o educație bună pentru viitorul lor.

Comentarii
  • Degeaba daca doamna învățătoare e o comunistă care nici nu vrea sa se împrietenească cu tehnologia, nici să se pensioneze; vrea sa stea degeaba 3-4 ore la școală, iar copiii să facă lecțiile (nu teme) acasa cu parintii și dacă se poate sa învețe pe de rost o poezie zilnic. Își bate joc de o clasă întreaga, că oricum ia salariu pentru simplul fapt că pontează, e acolo doar așa… pentru că o fi mica pensia. Nimeni nu îi poate face absolut nimic. Și uite așa își mai prelungește cate un an și se duc 5 ani pe apa sâmbetei din viețile a zeci de copii, că oricum o să pună părinții pregătire…

Adauga un comentariu