Prima pagină » Titlurile zilei » O ieșeancă bolnavă de cancer, terorizată de un asistent social de la DGASPC Iași! Fiica minoră a acesteia a suferit un atac de panică după ce a fost ”interogată“ telefonic

O ieșeancă bolnavă de cancer, terorizată de un asistent social de la DGASPC Iași! Fiica minoră a acesteia a suferit un atac de panică după ce a fost ”interogată“ telefonic

25 mart. 2022, 02:00,
Cosmina Puiu în Titlurile zilei

O asistentă socială din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului din Iași a apelat o fetiță de doar 16 ani, a cărei mamă suferă de o formă agresivă de cancer. Din păcate, după încheierea conversației dintre asistent social și fetiță, aceasta din urmă a trecut prin niște momente de panică

Simona Bordei este asistent social în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași și, în urma unei sesizări de verificare a cazului, aceasta a apelat-o pe fiica Anei Maria Ciobanu, pe motiv că nu avea un contact de-al mamei. Bianca este fiica de doar 16 ani a femeii și a suferit un atac de panică după ce a fost pur și simplu interogată de către angajata de la DGASPC Iași.

Cum a fost speriat un copil de către un asistent social din Iași: ”Firesc era să fiu sunată eu, nu copilul!”

 o poza cu o femeie din Pascani

Ana Maria susține faptul că era normal să fie sunată ea, și nu copilul

Ana Maria Ciobanu este o femei în vârstă de 33 de ani, locuiește în Pașcani, și suferă de o formă agresivă de cancer. Femeia se luptă cu această boală grea și face tot ce îi stă în putință să își poată susține copilașii.

În urma unui articol scris de reporterii BZI în care era prezentată drama prin care trece Ana Maria și cei doi copii ai ei, fiica femeii, Bianca, a fost contactată recent de Simona Bordei, asistent social în cadrul DGASPC Iași, și supusă unui adevărat tir de întrebări în legătură cu mama sa și situația familiei.

După discuția telefonică pe care a avut-o cu angajatul DGASPC Iași, Bianca a suferit un atac de panică și greu a putut fi liniștită de mama sa.

”Bianca s-a speriat. Abia am reușit să o liniștesc! Dar am luat numărul și am sunat-o eu pe doamna, să o întreb de ce a sunat-o. Firesc era să fiu sunată eu, nu copilul”, povestește Ana Maria Ciobanu.

Femeia consideră că normal ar fi fost ca ancheta socială făcută de asistenta socială de la DGAPSC Iași să o vizeze pe ea și nu pe un copil minor, care și așa este afectat de boala grea cu care se confruntă mama ei.

Mai mult decât atât, în momentul în care mama fetiței a apelat-o pe asistenta socială Simona Bordei, aceasta, pe un ton irascibil, a întrebat-o dacă și-a dat acordul în scris pentru publicarea pozelor copiilor în articolul publicat de BZI.

”Doamna, foarte revoltată, m-a întrebat dacă mi-am dat acordul în scris pentru publicare pozelor în ziar, ținând cont că ei sunt minori. Ea mi-a spus că în trecut a mai avut divergențe cu BZI. Ea nu a vrut cu niciun chip să înțeleagă că BZI mi-a întins o mână de ajutor”, menționează Ana Maria.

 o poza cu Tiberiu Bandas

Tiberiu Bandaș susține că în urma unor cazuri publicate în ziar asistenții sociali investighează cazurile și au obligația de a se asigura de starea de sănătate a părintelui

Simona Bordei: ”Am sunat-o să văd dacă are nevoie de ajutor!”

o poza cu o femeie

Fetița de doar 16 ani este campion național la atletism și se roagă zilnic pentru a se face bine mama ei

Simona Bordei a precizat reporterilor BZI că a sunat-o pe minoră pentru că nu avea numărul mamei și a vrut să se intereseze dacă fetița are nevoie de ajutor. Aceasta susține faptul că ulterior a vorbit cu mama și i-a explicat în mod civilizat situația.

Asistenta socială de la DGASPC Iași susține, în mod eronat, că nu știa localitatea și nici numele femeii, însă acestea erau menționate în articolul scris de reporterii BZI!

”Toate cazurile care apar în ziar, noi le investigăm. Suntem obligați. Având în vedere că în ziar nu au fost furnizate suficiente informații, am vrut să identific. Nu aveam localitate, nu aveam nume, nu aveam nimic! Dacă aș fi avut direct numărul mamei, aș fi sunat mama. Atât am găsit, numărul de telefon al copilului! Eu am vorbit foarte amabil. Prima întrebare a fost dacă are nevoie de ajutor, iar copilul mi-a spus că nu are nevoie! Am vorbit civilizat și cu mama… I-am explicat… Am întrebat dacă și-a dat acordul pentru poze, pentru că era normal să întreb dacă s-au respectat drepturile copilului!”, spune  pentru reporterii BZI Simona Bordei.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Iași, Tiberiu Bantaș, a precizat că în urma unor cazuri publicate în ziar asistenții sociali au obligația de a se asigura de starea de sănătate a acelor persoane.

”În urma unor cazuri publicate în ziar asistenții sociali investighează și verifică cazurile, pentru a se asigura de starea de sănătate a părintelui. Există rapoarte de convorbire telefonice, atât cu copilul cât și cu mama”, zice purtătorul de cuvânt, Tiberiu Bantaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`