Titlurile zilei

Un bărbat a escaladat balconul unui apartament din Iași și a intrat peste o femeie în miez de noapte. După ce a bătut-o, aceasta a murit (Exclusiv)

Publicat: 17 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un bărbat a escaladat balconul unui apartament din Iași și a intrat peste o femeie în miez de noapte. După ce a bătut-o aceasta a murit Exclusiv
Un ieșean a ajuns după gratii, fiind acuzat că a jefuit o bătrână de 85 de ani. În urma incidentului, victima a decedat

O octogenară din Municipiul Iași a ajuns în mormânt, după ce a fost jefuită de un individ. Inițial, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele lui Mihai Aprofirei. Acum, cazul a fost preluat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași pentru schimbarea acuzației în cea de tâlhărie urmată de moartea victimei

O femeie de 85 de ani din Iași a ajuns în mormânt, după ce a fost jefuită în propria casă. Agresorul a ajuns după gratii. Inițial, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele lui Mihai Aprofirei.

Acum, cazul a fost preluat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași pentru acuzația de tâlhărie urmată de moartea victimei. Asta, după ce victima a decedat în urma incidentului deosebit de grav.

De la acuzația de tâlhărie, la cea de tâlhărie urmată de moartea victimei

Oamenii legii au anunțat că în dosarul penal ce îl privește pe individ, declinat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, se efectuează cercetări faţă de inculpatul M.A., aflat în stare de arest preventiv, în vârstă de 48 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie urmată de moartea victimei. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

”În fapt, până la acest moment procesual, s-a reţinut că, în noaptea de 18 spre 19 februarie 2022, inculpatul M.A. a pătruns prin efracţie (spargerea geamului de la balconul apartamentului situat la parterul blocului) în locuinţa victimei P.C., în vârstă de 85 de ani, din Municipiul Iaşi. Pentru a o determina să spună unde avea bani, inculpatul a lovit victima de mai multe ori cu pumnii, predominant la nivelul capului. După ce a sustras suma de 800 de lei, inculpatul a părăsit locul faptei. Victima a fost găsită în cursul zilei de 9 februarie 2022, căzută în holul locuinţei, de un vecin care a solicitat sprijin de specialitate prin apel 112. Victima a fost internată la Spitalul Clinic de Urgenţe «Prof.dr. Nicolae Oblu», din Iaşi, unde a decedat pe data de 10 martie 2022”, a declarat ieri Mihaela Apostol, Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Ieșeanul Mihai Aprofirei, arestat preventiv pentru tâlhărie

Pe data de 23 februarie 2022, procurorii ieșeni au solicitat arestarea preventivă a lui Mihai Aprofirei (48 de ani), dar sub acuzația de tâlhărie, deoarece victima încă nu decedase. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis atunci propunerea.

”Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Mihai Aprofirei. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Mihai Aprofirei pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Mihai Aprofirei”, au menționat atunci judecătorii ieșeni.

Sentința nu a fost contestată de individ.

Adauga un comentariu