WoW!

O infectie urinara care nu mai trece ar putea fi cancer de vezica. Semnele de alarma pe care majoritatea le ignora

Publicat: 29 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O infectie urinara care nu mai trece ar putea fi cancer de vezica. Semnele de alarma pe care majoritatea le ignora

Simptomele infectiilor urinare care nu se amelioareaza cu timpul sau prin tratament pot fi semne unui cancer de vezica urinara. Cancerul de vezica isi are, in general, originea in celulele care captusesc suprafata interioara a vezicii. „Din punctul de vedere al incidentei cancerelor urologice, acest tip de cancer se claseaza pe locul doi, dupa cancerul de prostata si este de doua-trei ori mai frecvent la barbati decat la femei. Desi apare la persoane cu varsta de minimum 60 de ani, se intampla ca si persoanele mai tinere sa dezvolte acest tip de cancer, mai ales fumatorii peste 40 de ani”, explica dr. Roberto Lazar, medic urolog.

Cele mai frecvente simptome intalnite la persoanele care au cancer de vezica sunt:

  • hematuria (urinare cu sange sau cheaguri de sange) apare la 80-90% din pacientii cu cancer vezical. De obicei, nu este dureroasa, insa se intampla ca cheagurile sa blocheze urinarea si sa apara retentia de urina.
  • disuria (urinare cu dificultate).
  • polachiuria (urinari in cantitati mici si des).

Insa, este de spus ca aceste simptome apar si in alte afectiuni urinare, cum ar fi infectiile. In lipsa tratamentului, cancerul de vezica se extinde la organele pelvine (determinand alterari ale functionalitatii rinichiului, intestin gros etc.) precum si la alte organe (oase, ficat sau plamani).

Simptomele care indica stadii avansate ale unui cancer de vezica: dureri lombare, edeme (umflarea piciorului/picioarelor), aparitia unei mase tumorale pelvine. Alte manifestari intalnite in cancerul de vezica stadiul avansat sunt: pierderea in greutate, dureri osoase/fracturi osoase, rectale, anale sau in regiunea pelvina, oboseala.

Cancerul vezical necesita pentru diagnostic investigatii imagistice (ecografia, urografia, computer tomografia) si uretrocistoscopia. Aceste investigatii trebuie efectuate in centre de urologie” explica dr. Roberto lazar, medic specialist urolog.

Adauga un comentariu