National

O învăţătoare a murit de COVID după ce a stat în casă crezând că are gripă

Publicat: 02 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O învăţătoare a murit de COVID după ce a stat în casă crezând că are gripă
Camelia ILIE este învățătoarea care a murit de COVID-19

Momente tragice într-o localitate din România. O învăţătoare în vârstă de 55 de ani a murit după ce a contactat virusul COVID-19. Deşi se simţea rău, având simptome specifice unei infectări, femeia s-a tratat acasă.

Camelia Ilie a murit la vârsta de 55 de ani după ce s-a infectat cu COVID-19. Crezând că este doar o răceală, învăţătoarea din Slatina a stat în propria casă luând pastile pentru răceală. Totuşi, săptămâna trecută aceasta a ajuns în stare gravă la spital şi a avut nevoie de ventilaţie mecanică.

Învăţătoare din Slatina ucisă de COVID-19 după ce s-a tratat acasă

O postare publicată pe o reţea de socializare de Şcoală Gimnaziala „Eugen Ionescu” Slatina, școala în care aceasta îşi desfăşura activitatea, anunţa decesul învăţătoarei care a fost ucisă de COVID-19. Conform detaliilor din presa locală se pare că Ilie Camelia, în vârstă de 55 de ani a murit după ce iniţial a stat în casa crezând că suferă de o simplă răceală.

După mai multe zile, zile în care starea ei de sănătate începuse să se înrăutăţească, femeia a apelat la ajutorul specialiştilor. A fost prea târziu, femeia fiind transferată la spital unde a avut nevoie de ventilaţie mecanică. Din păcate, după câteva zile de la transfer, femeia a decedat. În pofida eforturilor medicilor, viaţa învăţătoarei nu a mai putut fi salvată:

Camelia ILIE, profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială “Eugen Ionescu” Slatina s-a stins prea devreme și prea brusc, într-o toamnă tristă, fumurie…Întregul corp profesoral, părinții și elevii surprinși de vestea dispariției fulgerătoare a doamnei Camelia ILIE îi aduc un pios omagiu, un buchet de gânduri sincere, într-un moment de grea încercare pentru familie și pentru întreaga comunitate educațională.Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace și lumină!, se arată într-o postare pe Facebook a școlii.

Situaţia COVID-19 este una la limită în România

Situaţia infectărilor COVID-19 este una la limita în România. În timp ce politicienii se află în plină campanie electorală, numărul de noi cazuri de infectări cu coronavirus este din ce în ce mai mare. Aşadar, numai în cursul zilei de duminică, 1 noiembrie 2020, pe teriroriul României au fost depistaţi pozitiv un număr de e 5.324 cazuri noi.

În intervalul 31.10.2020 (10:00) – 01.11.2020 (10:00) au fost raportate 99 decese (54 bărbați și 45 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea,Vaslui și Municipiul București.

95 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost aportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.489. Dintre acestea, 910 sunt internate la ATI.

În altă ordine de idei, tot mai multe voci din spaţiul public trag un semnal de alarmă în legătura cu numărul de cazuri internate la Terapia Intensivă. Aşadar, în pofida faptului că ar putea creşte numărul de paturi disponibile la Terapie Intensivă, personalul care operează aceste unităţi este la fel şi resimte oboseala după 9 luni de COVID-19 în România.

Adauga un comentariu