Eveniment-Social

O nouă echipă de conducere la Inspectoratul Școlar Județean Iași! Ce va face fostul inspector general și care este noua conducere a instituției – FOTO

Publicat: 28 apr. 2021
Inspectoratul Școlar Județean Iași
Prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș și-a terminat mandatul derulat la șefia Inspectoratului Școlar Județean Iași în perioada 2017-2021. Aceasta se va întoarce la catedră în cadrul Colegiului Pedagogic "Vasile Lupu" Iași. Sursele "BZI" arată că: prof. drd. Luciana Antoci este noul inspector general Iași, prof. dr. Traian Florentin Ciubotaru, posibil inspector general adjunct și prof. Cristian Pravăț, posibil inspector general adjunct

Schimbare totală la nivel de echipă aflată la conducere în Inspectoratul Școlar Județean Iași. Astfel, pe 27 aprilie 2021 a expirat mandatul (derulat între 2017 și 2021), obținut prin concurs, a fostului inspector școlar general, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș. Aceasta va fi înlocuită de prof. drd. Luciana Antoci. Posibilii inspectori școlari generali adjuncți vor fi: prof. dr. Traian Florentin Ciubotaru (care predă Istoria) și prof. Cristian Pravăț (care predă Matematica) și fost director adjunct al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași

La nivel de echipă aflată la conducere în Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași au avut loc schimbări majore. Pe 27 aprilie 2021 a expirat mandatul (derulat între 2017 și 2021), obținut prin concurs, a fostului inspector școlar general, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș. Aceasta va fi înlocuită de prof. drd. Luciana Antoci, actualmente adjunct al ISJ. Aceasta predă Limba și literatura română la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași. Posibilii inspectori școlari generali adjuncți ar putea fi: prof. dr. Traian Florentin Ciubotaru (care predă Istoria) și prof. Cristian Pravăț (care predă Matematica) și fost director adjunct al Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași.

Prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș: „În acest mandat au fost și dezamăgiri… Una dintre acestea este faptul că am crezut prea mult în unii oameni care mi-au înșelat așteptările”

În acest context, prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș și-a prezentat raportul de bilanț, la final de mandat derulat între anii 2017 și 2021.

„În acest mandat au fost și dezamăgiri… Una dintre acestea este faptul că am crezut prea mult în unii oameni care mi-au înșelat așteptările. Am decis să mă retrag la catedră, la Colegiul Pedagogic «Vasile Lupu» din Iași, ca simplu profesor. Pe de altă parte, au fost multe reușite în timpul mandatului meu și nu aș putea nominaliza doar una singură, doar o reușită. Ca inspector general am încercat să produc schimbări mici, dar cu efecte mari. Am încercat să formez mentalități ale profesorilor și elevilor. Am adus în ultimul timp, în contextul pandemic, oameni la aceeași masă a dialogului, am colaborat cu direcțiile de învățământ din alte județe.

Am fost mai mult un lider decât un manager. Fiecărui director i-am insuflat să acționeze ca și cum ar lucra la privat. Apoi, e esențial ca autoritățile locale să conștientizeze că sunt responsabile de grija și susținerea Educației. Din păcate, în ultimul timp, am constatat o presiune politică uriașă. Eu nu am fost implicată pe acest plan și tocmai de aceea am putut lucra liber și pentru Școală”, a punctat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, fost inspector general al ISJ Iași.

Cine este prof. drd. Luciana Antoci, noul inspector școlar general al ISJ Iași

De precizat că prof. drd. Luciana Antoci, noul inspector școlar general al ISJ Iași, este membru în Corpul Național de Experți în Management Educațional, în Comisia de evaluare și asigurare a calității, metodist, mentor pentru practica pedagogică și membru în diverse structuri la nivel local, județean și național. A fost membru în grupul de lucru al ISJ Iași constituit în vederea elaborării subiectelor și a baremelor de corectare și notare pentru etapele locală și județeană ale Olimpiadei de Limbă, Comunicare și Literatura română. În perioada 2000-2003, prof. drd. Luciana Antoci a fost profesor în cadrul Grupului Școlar „Mihail Sturdza”. Aceasta are un master la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași , Facultatea de Litere. Având în vedere noua postură, reporterii Cotidianului „BZI” au cotactat-o pe prof. drd. Luciana Antoci pentru a oferi un punct de vedere pe această temă.

„La acest moment, în lipsa unui Ordin al Ministerului Educației și Cercetării, nu pot oferi o declarație în acest context”, a transmis cadrul didactic.

Adauga un comentariu